Noves Generacions de Menorca va realitzar el passat dimarts un acte de neteja de litoral, en concret des de Fornells, passant pel Clot donin Guix fins la platja de Tirant. L`acte, que va durar tres hores, va consistir en una tasca de neteja del litoral d`escombraries i restes d`embarcacions, ia més en rebre una classe pràctica en neteja d`aquestes zones.

Durant el trajecte es van recollir diversos quilos d`escombraries, sobretot plàstics, vidre i ferros. Es va fer aquest tram de litoral ja que la brigada del servei de platges del Consell Insular de Menorca ja realitza les operacions de neteja de les platges, i el litoral de Menorca no té aquest servei. A més de les tasques de neteja, realitzades per 12 membres de l`organització juvenil, un doctor en geomorfologia coneixedor de la zona, tècnic en medi ambient, va explicar als presents la formació d`aquest tram de litoral i més profundament la zona del Clot donin Guix, una cala única a l`illa on es poden veure fàcilment les capes i el moviment de les roques que amb el pas del temps s`ha anat conformant la zona.

Segons Manu Marquès, president de NNGG de Menorca, amb aquest acte “es va pretendre conscienciar a tots, membres i no membres de l`organització juvenil, de la importància de mantenir en bones condicions nostre litoral per part dels propis menorquins, dels que ens visiten i dels que recorren el litoral tant per terra com per mar”.

L`organització juvenil també va recordar que Menorca és una illa petita i que té necessitat de mancomunar més serveis per així aconseguir una major eficiència dels nostres recursos i beneficiar tots. No és lògic ni convenient que en moltes coses cada municipi tingui el mateix servei i deixi de tenir altres, podent mancomunar, estalviar i alhora oferir millors serveis.

Close Menu