NNGG entrega els butlletins de notes de la legislatura 2015-2018 a Armengol i als presidents dels consells

NNGG entrega els butlletins de notes de la legislatura 2015-2018 a Armengol i als presidents dels consells

Illes Balears

Mallorca

Eivissa

Menorca

L’organització juvenil NNGG de les Illes Balears ha fet l’entrega simbòlica de les notes del curs escolar a la presidenta del Govern, Francina Armengol, i als diferents presidents dels consells insulars per la seva gestió deficient en les diferents àrees que conformen els seus governs.

Els butlletins de notes han anat dirigits tant a la presidenta del Govern, Francina Armengol, com a Miquel Ensenyat, Vicent Torres i Susana Mora, presidents dels consells insulars de Mallorca, Eivissa i Menorca, respectivament.

En el butlletí del Govern de les Illes, s‘ha criticat la mala gestió que s’ha duit a terme durant aquests anys des de les diferents conselleries del Govern, com el retard en l’aplicació del 75% de descompte entre les Illes i la Península, la falta de política d’habitatge pels joves o la poca lògica del programa “Joves qualificats”, una beca a la qual només s’hi pot adherir qui no estudia.

També s’han criticat, des dels butlletins dirigits als Consells Insulars, la manca d’interès en l’àmbit de joventut, atès que el Consell de Mallorca té una àrea de Joventut sense cap tipus de competències, i es gasta el pressupost de Joventut pagant un alt càrrec, mentre el de Menorca encara no ha tengut temps d’acabar el Pla de Joventut.

Segons la nostra presidenta, Margalida Vicens, “en matèries que afecten directament als joves, ens trobam davant una legislatura perduda: no s’ha fet política d’habitatge ni de transports per afavorir els joves de les nostres illes”. A més, afegeix que “sempre hem considerat que la DG de Joventut ha de ser transversal i ha de defensar els interessos dels joves davant la resta de direccions i conselleries i no només s’ha de dedicar al temps lliure”.

Per tots aquests motius, i altres que podeu veure als documents adjunts, consideram que els presidents haurien de cercar una altra ocupació millor de cara el 2019.