Comunicat de NNGG de les Balears amb motiu del 10è aniversari de l`11M

Comunicat de NNGG de les Balears amb motiu del 10è aniversari de l`11M

Noves Generacions de les Illes Balears vol retre un any més homenatge a les víctimes i afectats de l` 11M. En ocasió del desè aniversari de l`acte terrorista, el nostre record està especialment amb tots aquells que en aquest dia honren la memòria dels seus morts , assassinats per alterar la normalitat democràtica d`Espanya.

El consol al seu dolor es troba en la certesa que els criminals no van aconseguir minvar la determinació dels espanyols ni trencar les bases del sistema. Qualsevol que fossin els seus objectius, des de la perspectiva d`aquesta dècada transcorreguda podem afirmar que, un cop més, els criminals han fracassat.

La nostra generació ha après moltes lliçons d`aquella infausta data: que les nacions lliures viuen amenaçades pel fet de ser-ho , i que cap conquesta política o social està exempta d`aquest risc. Però també vam conèixer la fortalesa d`un poble unit i solidari, la fermesa d`unes institucions que no admeten xantatges, el valor d`un personal sanitari i de seguretat consagrat a la seva causa i, en suma, l`extraordinària energia democràtica d`Espanya.

Els joves tenim un deute de gratitud amb qui fa deu anys van lliurar la seva vida en nom d`Espanya. El seu record alimenta l`exemple d`allò que aspirem a ser, i estimula el nostre compromís amb els valors democràtics i cívics que els terroristes van amenaçar. Avui afirmem que són més forts i indestructibles que llavors. Que aquesta convicció sigui el nostre tribut a la memòria dels herois cívics i la millor mostra d`una Nació irreductible en els seus principis i sòlida en la defensa del seu Democràcia i la seva Llibertat.