Cop de la Unió Europea al Cànon digital d`en Zapatero

Cop de la Unió Europea al Cànon digital d`en Zapatero

Noves Generacions del Partit Popular ha demanat avui convertir la Societat General d`Autors (SGAE) en un “organisme públic”, perquè els seus ingressos per drets d`autor no tinguin una “gestió opaca”, es puguin “fiscalitzar” i aquest tipus d`organitzacions no siguin un “niu de pirates”.

El president de Noves Generacions, Nacho Uriarte, va fer aquesta proposta després que el Tribunal Europeu de Justícia hagi declarat il.legal el cànon que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero va aprovar a finals de la passada legislatura. Uriarte va afirmar que aquesta sentència és “la confirmació de l`engany de Zapatero i del PSOE, sobre el qual el PP va avisar a les últimes eleccions” i que, no obstant això, els ciutadans han estat pagant des de fa dos anys cada vegada que compraven un ordinador, un reproductor de DVD, una impressora, un mp3 o discos buits de cd-rom.

Per això, el líder de Noves Generacions va assenyalar que el Govern hauria de començar a estudiar “de quina manera van a tornar els 100 milions d`euros que les societats d`autors recaptar el 2009 per aquest concepte i qui es fa càrrec de les indemnitzacions per danys i perjudicis que poden presentar els particulars “a partir d`ara.

Uriarte va demanar “buscar una solució als drets dels autors”, perquè la cultura “no pot ser gratis” i perquè els escriptors i músics han de ser retribuïts per les seves obres d`una manera “just”.