Dos-cents joves de Noves Generacions reten homenatge a l`Estatut i la Constitució de 1812.

Dos-cents joves de Noves Generacions reten homenatge a l`Estatut i la Constitució de 1812.

Més de dos-cents joves afiliats i simpatitzants es van congregar vespre a la nit a la Plaça Major de Palma per commemorar el Dia de les Illes Balears, que celebra l`aprovació de l`Estatut d`Autonomia, i el bicentenari de la Constitució de Cadis de 1812.

Durant aquesta trobada, obert a tots els ciutadans, més de cinquanta membres de Noves Generacions van recitar els preàmbuls i els articles més importants de les dues normes jurídiques. Després de la lectura d`elles, el president de NG de les Balears i diputat autonòmic, Llorenç Galmés, va llegir el manifest de l`organització juvenil.

Segons Galmés, “Noves Generacions de Balears convoca a tots els joves i la resta de la societat a no tenir por de les llibertats individuals; rebutgem qualsevol tipus d`imposició”. “No ens avergonyim del nostre passat, ja que els errors i els triomfs d`antany són la base del nostre progrés com a poble, estem orgullosos de les nostres llengües, cultures i banderes, és més el que ens uneix que el que ens separa”. “No acceptarem ni una lliçó de qui ens diu qui som o qui hem de ser”.

“Reivindiquem, d`acord amb la base històrica de La Pepa i la vigència de l`Estatut, el dret de tots a participar en la nostra societat democràtica; a col · laborar en l`elaboració del futur de les Balears. Només els joves som els destinataris de l`esdevenidor que avui es construeix, per tant, tenim el deure de participar en els assumptes públics”, afegí Galmés.

Després de concloure l`acte, que es va celebrar usant els dos idiomes oficials de les Balears, els participants es van desplaçar a un conegut local de la ciutat per continuar amb la celebració.