El Govern Socialista ha deixat de costat als joves

El Govern Socialista ha deixat de costat als joves

La presidenta nacional de Noves Generacions, Beatriz Jurado, ha afirmat avui que “el Govern socialista ha deixat de banda als joves”, els ha tractat com si fossin de segona categoria i no ha estat capaç de tenir unes polítiques d`educació i ocupació que eradiquin l`alt atur juvenil. En aquest sentit, ha recordat que actualment el 45.8% dels joves espanyols volen treballar i no poden, i que el 16.7% dels aturats de la Unió Europea són joves espanyols.

Durant la seva intervenció en el I Fòrum d`Ocupació organitzat per Noves Generacions, que ha tingut lloc avui a la Universitat Carlos III del municipi madrileny de Getafe, Beatriz Jurado ha qualificat de “molt dura” la situació que pateixen els joves davant el panorama que porten patint diversos anys un Executiu que “no ha pres cap mesura específica que ajudi a resoldre un dels grans problemes d`Espanya: l`atur juvenil”.

LA BASE: L`EDUCACIÓ
La presidenta de NG ha incidit també en la importància de l`educació, que és on hi ha la base, per fer que els joves espanyols siguin més competitius i estiguin millor preparats en un món global. Així, ha volgut destacar que l`Executiu ha vist aquests anys en l`educació “un filó per adoctrinar i no la necessitat de donar una base sòlida als nens i joves que avui i demà s`enfrontaran a realitats cada vegada més difícils”.

En un altre ordre de coses, la presidenta de NG ha subratllat que la reforma laboral aprovada pel Govern, “no ha ofert resposta concreta per al problema real de la desocupació juvenil”.

MESURES CONCRETES
Beatriz Jurado ha enumerat una sèrie de mesures per fomentar la contractació i l`accés dels joves al mercat laboral, que són: apostar per un sistema educatiu que potencia el mèrit i l`esforç, i dedicar un mínim del 5% del PIB; l`aprenentatge bilingüe d`un idioma estranger; revalidar i prestigiar la formació professional; impulsar un pacte per l`ocupació juvenil, un contracte formació-ocupació per al primer accés al mercat laboral; ajudar a la contractació de joves bonificant al 100% les cotitzacions a la seguretat social durant el primer any; exempció durant els dos primers anys de l`impost de societats per als joves emprenedors, i crear polítiques actives d`ocupació específiques per a joves.

Finalment, ha recalcat que Noves Generacions demana que “un nou equip, amb ganes i amb alternatives, arribi a l`Executiu”, i posi en marxa autèntiques mesures perquè deixi d`estar amenaçada “la nostra capacitat competitiva en el futur”.