El GPP proposa augmentar fins als 30 anys el descompte de transport públic per a joves

El GPP proposa augmentar fins als 30 anys el descompte de transport públic per a joves

La portaveu del Grup Parlamentari Popular (GPP), Marga Prohens, acompanyada de la presidenta de NNGG Illes Balears, Marga Vicens, el president de NNGG Mallorca, Joan Salort i altres membres del GPP i de l’organització juvenil, han presentat als mitjans la Proposició No de Llei (PNL) que es debatrà i votarà dilluns que ve en comissió parlamentària.

Aquesta PNL, recollida pel GPP a proposta de l’organització juvenil del partit (NNGG), insta el Govern de les Illes Balears i al Consorci de Transports de Mallorca a augmentar la franja d’edat a la qual s’apliquen els descomptes per a joves de la Targeta Intermodal del sistema tarifari integrat. Per Marga Prohens: “És de justícia i un tema fonamental per als joves, tenim un Govern que amb 1.350 milions € més, no ha apostat pel transport públic”.

La portaveu del GPP ha insistit en la necessitat de “creure en els joves” com a usuaris del transport públic i ha recordat que la llei de joventut aprovada pel Partit Popular el 2006 ja reconeixia que els joves tenen aquesta consideració fins als 30 anys.

Per la seva part, la presidenta de NNGG Illes Balears, Marga Vicens, ha reconegut que actualment els joves “ens costa molt més que fa uns anys trobar una feina i tenir un accés a l’habitatge, creiem que és necessari que l’actual Govern augmenti la franja del descompte jove per al transport públic”. Es tracta d’una mesura que beneficiaria 71.000 joves de les Balears i concretament a 53.000 a l’illa de Mallorca, “és pel que vam decidir proposar al nostre grup parlamentari aquesta iniciativa”.