Els joves de Balears i la resta d`Espanya no volem almoines, volem sortir endavant!

Els joves de Balears i la resta d`Espanya no volem almoines, volem sortir endavant!

NG de les Balears va celebrar ahir horabaixa, al Parc de la Mar de Palma, el seu acte central de campanya amb la presència d`uns dos-cents joves de les Illes. El cap de llista al Congrés, Miquel Ramis, va aprofitar la trobada per ressaltar la mala situació en què es troben els joves a Espanya com a conseqüència directa dels gairebé 8 anys que porta el PSOE al Govern. Així, Ramis es va mostrar contundent a l`afirmar que “la dada d`un 48% d`atur juvenil és conseqüència directa de les polítiques socialistes” i és “exemple clar de que els joves mai van ser la prioritat de l`esquerra”.

En aquest sentit, Ramis va assegurar que “una generació de joves exclosa de les oportunitats que ofereix l`ocupació constitueixen un drama social sense precedents, pel que el nostre gran desafiament és aconseguir que els joves espanyols tinguin una qualificació que els permeti la seva plena inserció laboral”. “Els joves tenen el mateix problema que la resta d`espanyols, no tenen feina, i per això hem de lluitar”, va afegir Ramis.

Casado, per la seva banda, va cridar a la participació dels joves el 20N. “Aquesta crisi s`ha acarnissat amb els joves, i la generació que hauria d`haver triomfat, per haver nascut en democràcia, per ser la generació de la globalització, i estar permanentment connectada i informada, està patint més que ningú aquesta crisi”. “Nosaltres som indignats: per l`educació patètica que hem rebut, gràcies a Rubalcaba, pare de la LOGSE, que ha provocat el major fracàs escolar; som indignats perquè no tenim feina, un de cada dos joves no té feina, i som indignats perquè no podem emancipar, no tenim possibilitat d`adquirir una hipoteca, perquè els bancs no donen crèdits, ja que estan espremuts per la política que ha portat a terme el PSOE”, afegí Pablo Casado.

“Als joves sí ens interessa la política, i els joves, com en tots els grans canvis de la història, tornarem a ser protagonistes del canvi de rumb d`Espanya en 20 N”, ha respost el president de NG madrileny a una pregunta de els internautes sobre la desil·lusió de molts joves respecte a la política.

L`educació i la formació han estat els temes més demandats pels internautes que van enviar les seves preguntes a través de les xarxes socials perquè fossin contestadas no només per Ramis, sinó també pel president del PP balear, José Ramón Bauzá i pel president del NG de Madrid, Pablo Casado.

Així, tots tres explicaren que des del Partit Popular volen treure Espanya del rànquing de països amb pitjor sistema educatiu. En l`actualitat, els índexs de fracàs (26%) i d`abandonament escolar (28,4%) doblen als de la Unió Europea (14,4%). “Aquest és el balanç del model educatiu socialista vigent des de fa més de dues dècades. Més de la meitat dels joves abandonen l`escola amb una molt baixa formació i escàs coneixement d`idiomes”. Per això des del PP “promourem el bilingüisme espanyol-anglès en tot el sistema educatiu des del segon cicle d`educació infantil, reforçarem l`ensenyament d`un segon idioma estranger i impulsarem l`opció d`una educació trilingüe a les comunitats autònomes amb llengua cooficial, fins al final del batxillerat”, explicà.

“De la mateixa manera, promourem un nou model de formació professional per crear ocupació, amb un caràcter eminentment pràctic, vinculat a les necessitats de les empreses i que faci més competitiva a l`economia espanyola. Igualment, convidarem al teixit empresarial a col · laborar activament en aquesta reforma, essencial perquè el nostre mercat de treball funcioni millor i s`incrementi la competitivitat. Una aliança més robusta entre els alumnes, les empreses i les administracions educatives garantir l`èxit de la formació professional”.

Pel que fa a com acabar amb les traves que es troben els joves per llogar un habitatge, Ramis va respondre que “proporcionarem una major flexibilitat i agilitat en els contractes de lloguer” ja que, en paraules del candidat “un mercat de lloguer més dinàmic i una fiscalitat de l`habitatge més adequat incentivaran la mobilitat laboral i que els joves puguin independitzar-se i assumir noves responsabilitats i plans de futur en les etapes inicials de la seva carrera professional”.

Per la seva banda, el secretari general de NG del Partit Popular, Javier Dorado, va animar als joves de les Illes a seguir col·laborant amb Noves Generacions a la difusió del missatge del Partit Popular, que sense cap dubte, és sinònim de concòrdia, moderació, progrés i futur per a la joventut espanyola.

Noves Generacions de Balears va aprofitar la trobada jove per llançar públicament el seu spot de campanya, “Frozen: Que no t`aturin”, que va ser rodat fa uns quinze dies a Es Born de Palma de Mallorca. L`anunci pot visualitzar-se en l`apartat multimèdia d`aquesta pàgina web, al Facebook o al següent enllaç:

http://www.youtube.com/watch?v=TUCsdAK5rck&feature=autoshare