Galmés: “Volem reivindicar aquí el que a altres països es quotidià, que és l`ocupació juvenil”

Galmés: “Volem reivindicar aquí el que a altres països es quotidià, que és l`ocupació juvenil”

El president de Noves Generacions de Balears, Llorenç Galmés, acompanya avui a Berlín el president del PP balear i candidat a la presidència del Govern, José Ramón Bauzá, que es reuneix amb el ministre federal d`Economia i Tecnologia alemany, Peter Hintze, amb l`objectiu de conèixer de primera mà i prendre “bona nota” de les polítiques que el Govern d`aquest país ha posat en marxa i que han permès una reducció “espectacular” de la taxa d`atur.

Segons les dades oficials, el nombre de persones sense feina a Alemanya va caure al febrer a una xifra ajustada de 52.000, fins a un total de 3,2 milions de ciutadans, “el nivell més baix des de setembre de 1992”. La taxa d`atur baixa una dècima per situar-se en el 7,3%, el nivell més baix des del desembre de 1991, després d`haver arribat a un màxim després de la Segona Guerra Mundial del 21,1% al març de 2005, mig punt menys del actual percentatge d`atur que existeix actualment amb els governs socialistes d`Antich i Zapatero. Aquests resultats, collits amb el govern liberal-conservador presidit per Angel Merkel són molt millor dels previstos, ja que els analistes esperaven de mitjana un descens dels aturats de 18.000 persones.

Per a José Ramón Bauzá, que acudeix a Alemanya acompanyat del president de NG de les Illes Balears, Llorenç Galmés, i el secretari general del Partit Popular Europeu, Tono López Istúriz, el principal problema de les illes és l`atur, ja que “compten amb més de 129.000 persones en situació d`atur dels que, segons l`informe de l`INE el 2010, 35.000 persones eren joves”. D`aquesta manera, Galmés i Bauzá volen prendre “bona nota” de les polítiques que el Govern alemany ha posat en marxa, de manera que pugui posar-les en pràctica de manera “immediata” després de la cita electoral del 22 de maig, si el PP aconsegueix governar la Comunitat Autònoma.

Per la seva banda, Llorenç Galmés, com a president regional de la formació juvenil, ha declarat que “per Noves Generacions l`ocupació de la joventut balear sempre ha estat una prioritat, de manera que els joves del PP sempre estarem allà on la joventut estigui recolzada pels seus governs, per prendre nota i per reinvindicar amb coneixement aquí, el que en altres països és quotidià, que és l`ocupació”.