II Fòrum Popular Jove: oci, cultura i joventut, de NNGG de Menorca.

II Fòrum Popular Jove: oci, cultura i joventut, de NNGG de Menorca.

Noves Generacions de Menorca va celebrar ahir dissabte a Es Mercadal la seva Fòrum Popular Jove sobre l`oci juvenil, la cultura i la joventut, amb la presència de la ponent convidada, en aquest cas Margarita Bosch, presidenta del Consell de la Joventut de Menorca i també responsable del Punt Jove de Ciutadella.

En aquest Fòrum es van congregar algunes desenes de joves de tota Menorca, a més del president de NNGG insular Manu Marquès, el secretari insular Pepe Escudero i els presidents locals de la formació a Ciutadella i Fereries. Van acudir també destacats membres de Partit Popular, com el seu president insular, Santiago Tadeo i la secretària general Antònia Gener, i els candidats ja proclamats de Ciutadella, Chiqui de Sintas, d`Alaior, Coia Sugrañes, de Sant Lluís (proclamat ahir mateix), Tobal coll, i els presidents d`Es Migjorn, Gemma Fernández i de Maó, Simón Gornés.

Es va tractar en aquesta trobada el tema de l`oci juvenil, que preocupa els joves menorquins i també als pares, per no tenir l`illa d`una oferta d`oci digna i alternativa al convencional. Es va poder tractar en profunditat i la ponent Margarita Bosch va destacar com a principals problemes la deficient actuació i finançament destinat a polítiques de joventut per part de les administracions, sobretot Consell Insular, que és qui té les competències des de gener de 2007, i ha reconegut que es destinen els diners en principi per joventut a pagar el personal del Consell. Es va destacar també, entre altres coses, l`alarmant manca de compromís polític en joventut al municipi de Maó, que no té ni Casal Jove.

Es extrayeron diferents propostes de diversos àmbits, com un gran pacte per l`oci jove, consensuat entre tots, municipis i entitats juvenils, on siguin escoltats tots, i més propostes que seran detallades i presentades formalment més endavant.