Isabel Borrego: “Les institucions tenim l`obligació d`ajudar a les empreses a posicionar-se i a conseguir que siguin més competitives”

Isabel Borrego: “Les institucions tenim l`obligació d`ajudar a les empreses a posicionar-se i a conseguir que siguin més competitives”

La secretària d`Estat de Turisme, Isabel Borrego, va intervenir a la taula rodona celebrada aquest cap de setmana durant les jornades de l`Escola d`Estiu de NN.GG, que van tenir lloc a Eivissa, titulada “Reformes per sortir de la crisi”.

Borrego, va afirmar que “les institucions tenim l`obligació d`ajudar a les empreses a posicionar-se i aconseguir que siguin més competitives”. Així, Borrego també va considerar la gran importància que té la col·laboració públic-privada per poder donar a conèixer millor “el nostre sector”. En aquest sentit, va manifestar que les institucions tenen l`obligació d`ajudar a les empreses a posicionar així com d`aconseguir que aquestes siguin més competitives perquè no decideixin marxar del nostre país.

Diversos dels exemples que va posar Borrego de la col·laboració públic-privada és que les empreses del sector i les CA van realitzar més de 200 aportacions al nou Pla de Turisme del Ministeri, i un altre que el sector també tindrà cabuda a Turespaña: “les polítiques de promoció també s`han de fer comptant amb el sector”.

El pilar més important segons Borrego, és la marca Espanya, que “és essencial per al turisme i el comerç del nostre país”. En aquest sentit, va dir que “hem de construir una reputació més acord amb la realitat del nostre país”.

Borrego va destacar que el turisme és un dels nostres pilars de la nostra economia, i que gràcies al Govern aquesta matèria s`ha convertit en “política d`Estat”. Així, va llançar un missatge a tots els joves assistents als quals ha assegurat que “els nostres objectius són incrementar la qualitat del turisme que ens visita, crear ocupació de qualitat en el sector més de fidelitzar als que ens visiten”.

La secretària d`Estat va explicar que s`ha redactat un pla rector destinat a millorar l`eficàcia i l`eficiència del sector a través de 104 accions concretes de les que s`assegura el seu compliment a través de diversos controls.

Borrego ha afirmat la importància d`homogeneïtzar la normativa en matèria turística -existeixen unes 300 normes – per poder simplificar així els processos amb totes i cadascuna de les comunitat autònomes, aconseguint amb aquesta regulació més senzilla, una major competitivitat.

“Des de la Unió Europea han felicitat el Govern espanyol per la nova redacció de la Llei de Costes ja que molts turistes que teníem fidelitzats amb una segona residència al nostre litoral estaven veient minvat el seu dret i es trobaven completament desprotegits”, va manifestar la secretària d`Estat.

“Tenim les millors infraestructures, tant en capacitat hotelera com en connectivitat, tenim els millors aeroports d`Europa i un sistema ferroviari i viari de referència, una infraestructura sanitària puntera, 300 dies de sol a l`any més de la nostra oferta gastronòmica que està entre les primeres del món”, va manifestar Borrego. I és per això que “hem de posar en valor tots els nostres atributs que cap altre país del món té”, ha conclòs la secretària d`Estat de Turisme.

La secretària d`Estat de Turisme, va intervenir a la taula rodona “Reformes per sortir de la crisi” al costat del director general de Comerç i Empresa del Govern, César Nuño Pacheco, el conseller d`Economia de Eivissa, Alejandro Minchiotti, i la Tinent d`Alcalde de Benestar Social de Cort, Sandra Fernández.

Els tres van explicar les reformes i ajustos que s`han dut a terme en les diferents institucions per a la reactivació econòmica i la reducció de la despesa pública des que el Partit Popular va iniciar la legislatura.

Així, Pacheco va destacar les mesures de contenció del dèficit públic que ha posat en marxa el Govern, i ha destacat la tasca especial de dos eivissencs, lloc on tenen lloc les jornades, el director general de Pressupostos, Toni Costa, i el director General del Tresor, José Vicente Marí.

César Pacheco va explicar als més de 120 joves de totes les illes congregats a l`Escola que “les empreses ha de ser forts per si mateixes, sense dependre de subvencions”, i ha destacat que les conseqüències positives de les mesures preses pel Govern balear són que “el Govern paga, des del primer dia; hi ha bons resultats turístics, els millors de la història; han crescut més d`un 70% les exportacions de les empreses de les Balears, i s`han reduït un 25% els concursos de creditors. Això són bones notícies “, va concloure