Jornada mediambiental de Noves Generacions de Menorca per netejar el litoral de Fornells.

Jornada mediambiental de Noves Generacions de Menorca per netejar el litoral de Fornells.

Noves Generacions de Menorca va realitzar el passat dimarts un acte de neteja de litoral, en concret des de Fornells, passant pel Clot donin Guix fins la platja de Tirant. L`acte, que va durar tres hores, va consistir en una tasca de neteja del litoral d`escombraries i restes d`embarcacions, ia més en rebre una classe pràctica en neteja d`aquestes zones.

Durant el trajecte es van recollir diversos quilos d`escombraries, sobretot plàstics, vidre i ferros. Es va fer aquest tram de litoral ja que la brigada del servei de platges del Consell Insular de Menorca ja realitza les operacions de neteja de les platges, i el litoral de Menorca no té aquest servei. A més de les tasques de neteja, realitzades per 12 membres de l`organització juvenil, un doctor en geomorfologia coneixedor de la zona, tècnic en medi ambient, va explicar als presents la formació d`aquest tram de litoral i més profundament la zona del Clot donin Guix, una cala única a l`illa on es poden veure fàcilment les capes i el moviment de les roques que amb el pas del temps s`ha anat conformant la zona.

Segons Manu Marquès, president de NNGG de Menorca, amb aquest acte “es va pretendre conscienciar a tots, membres i no membres de l`organització juvenil, de la importància de mantenir en bones condicions nostre litoral per part dels propis menorquins, dels que ens visiten i dels que recorren el litoral tant per terra com per mar”.

L`organització juvenil també va recordar que Menorca és una illa petita i que té necessitat de mancomunar més serveis per així aconseguir una major eficiència dels nostres recursos i beneficiar tots. No és lògic ni convenient que en moltes coses cada municipi tingui el mateix servei i deixi de tenir altres, podent mancomunar, estalviar i alhora oferir millors serveis.