José Ramón Bauzá clausura la VIII Escola d`Estiu de NNGG de Balears

José Ramón Bauzá clausura la VIII Escola d`Estiu de NNGG de Balears

L`educació i la formació com la pedra angular de tot, “una afirmació que ara cobra més sentit que mai”, segons el president del PP Illes Balears, José Ramón Bauzá, que va clausurar la VIII Escola d`Estiu de NNGG. Bauzá va afirmar que els nous escenaris econòmics i socials exigeixen “arribar a política amb formació, vocació de servei i sempre de manera temporal”. El president popular va basar el seu discurs en tres eixos: la nova forma de fer política “no com un lema o afegitó que no signifiqui res, sinó amb la convicció que aquí s`arriba de forma temporal, amb la major de les formacions possibles que et permetin un desenvolupament professional paral·lel, i sempre, sempre-va emfatitzar-amb la vocació de servei com a premissa, per treballar per l`interès general”. Així, Bauzá, va instar els joves a no voler ser polítics com a única preferència de futur, “el primer és formar-se com un gran professional”.

La política basada en la responsabilitat i l`interès general va ser el segon eix sobre el qual va girar la intervenció del president del PP. “A Espanya ara tenim dos problemes, l`economia i els nacionalismes, que és el mateix que els independentismes”. “Cal convèncer-se que no es pot gastar més del que es té, ni Balears ni Espanya podien seguir endavant amb la política de malbaratament de l`esquerra. Si mirem per l`interès general, encara que això suposi prendre decisions difícils, tindrem un futur millora canalitzat”, va dir el president, que afegí en aquest punt que “sortir d`aquesta situació ara mateix és feina de tots”.

Finalment, Bauzá va destacar l`educació i la formació com la millor garantia de futur per als joves, destacant la reforma educativa del Govern central, en què es premiarà l`esforç, i les mesures dutes a terme per l`Administració central i autonòmica per ajudar a els emprenedors i fomentar l`esperit emprenedor entre els joves.

El president de NNGG de Balears, Andrés Ferrer, va destacar que la crisi social i econòmica per la qual estem passant “ha afectat greument els treballadors, a les famílies, i sobretot, als joves, a nosaltres. Aquesta situació ha de servir per conscienciar-nos que res pot ni ha de ser com abans. Hem d`aprendre d`una vegada per totes la lliçó, la política no és un art al servei dels polítics, la política és un art al servei dels ciutadans “.

“No és moment ni de xantatges, ni de pressions, és el moment d`unir forces per derrotar al nostre enemic comú: la crisi”, ha considerat Ferrer. “Sabem les dificultats que trobarem en el nostre camí, fa ja més d`un any que els ciutadans van confiar en el nostre partit amb l`esperança que li donéssim una solució als seus problemes. No ha estat fàcil, comptem amb l`oposició més descarada de la història: ells no van crear la crisi, però gràcies a la seva incompetència i la seva ineficàcia, van aconseguir portar a Espanya i als espanyols a una situació molt delicada, que va hipotecar la nostra generació ia les generacions futures”.

“Ara, és el moment de dir les coses pel seu nom, el socialisme és igual a atur i malbaratament, i així ha quedat demostrat per tot on han governat. És el moment de desemmascarar a aquells que tenen molt a callar, no podem consentir que el llop que va matar les ovelles, vulgui erigir ara com el pastor del ramat. No hem de consentir que Rubalcaba, Armengol i la seva tropa segueixin assenyalant amb el mateix dit amb què van enviar a un de cada dos joves a l`atur “, va finalitzar el president de NNGG Balears.

Per la seva banda, el president del PP eivissenc, Vicent Serra, ha considerat que “el PP té un capital humà extraordinari, nodrit d`unes NNGG amb molta empenta i ganes de treballar”. Així, ha animat els joves a proposar idees, ja animar altres persones a entrar en el debat de les mateixes. “Com més gent hi hagi implicada en la gestió pública, millors seran les decisions que es prenguin, millors seran els líders que s`escullin, més prestigi tindrà la classe política i, sobretot, tindrem més democràcia”. Serra, a més, va coincidir amb el president regional en que l`educació és bàsica, i va destacar l`aposta del PP d`Eivissa per aquesta matèria, posant com a exemple la cessió de l`edifici de la Comandància a la UIB.