Jurado: “Les polítiques socialistes han retallat el dret al treball dels joves”

Jurado: “Les polítiques socialistes han retallat el dret al treball dels joves”

La presidenta de Noves Generacions del Partit Popular, Beatriz Jurado, ha afirmat avui que “Rubalcaba i les seves polítiques socialistes han retallat el dret al treball dels joves”. Així, ha recordat que el candidat socialista ha estat membre d`un Govern que s`ha comportat com “una màquina de destrucció d`ocupació”, que ha portat a l`atur a 340 joves al dia des de les últimes eleccions generals.

Així, Jurado ha lamentat que Espanya dupliqui la taxa mitjana d`atur jove de la Unió Europea, que se situa en el 20.3%, mentre que a Espanya supera el 46%.

“Des de març de 2008, l`atur juvenil ha augmentat un 116.72%. El nombre de joves ocupats ha disminuït prop de dos milions de persones. Hem passat de 8 milions d`ocupats a una mica més de 6 milions”, ha explicat la presidenta de NG .

MESURES ineficaços
La reforma laboral aprovada per l`Executiu socialista, ha afegit Jurado, es resumeix en tres punts: un contracte de formació fins als 30 anys, una pròrroga dels contractes temporals sense un límit màxim, i l`abaratiment de l`acomiadament. “En aquests darrers quatre anys, el PSOE s`ha caracteritzat per la improvisació, amb una reforma laboral que no ha servit per disminuir la gran taxa d`atur que pateixen els joves espanyols”, ha subratllat.

En un altre ordre de coses, la presidenta de NG ha acusat de demagògia al candidat socialista, quan afirma que sap què cal fer per crear ocupació, mentre que el seu govern no ho ha demostrat. “Promet resoldre l`atur juvenil restituint l`Impost de Patrimoni i pujant l`IVA, al que cal sumar-li l`alça en els preus, tal com reflecteixen les dades de l`IPC fetes públiques avui, que afecta els que més pateixen les retallades: pensionistes , aturats i joves “, ha destacat.

NEFASTA POLÍTICA EDUCATIVA
Beatriz Jurado s`ha referit també a l`elevada taxa de fracàs escolar que té Espanya, un 31.2%, enfront del 14.14% de la Unió Europea. Davant d`això, ha destacat que “la despesa pública en educació no arriba al 5% del PIB”, quan és un dels pilars sobre el qual es basa el futur del nostre país.

“Amb aquestes polítiques educatives i per culpa dels impediments que posa l`Executiu socialista a la formació, els joves espanyols no podem competir en igualtat amb la resta de joves europeus”, ha conclòs Jurado.