La defensa de la llibertat, els drets fonamentals i l`aposta pels emprenedors centraran el X Congrés de NNGG de les Balears

La defensa de la llibertat, els drets fonamentals i l`aposta pels emprenedors centraran el X Congrés de NNGG de les Balears

El X Congrés Regional de Noves Generacions del Partit Popular de les Illes Balears es centrarà en la defensa de la llibertat, els drets fonamentals. Així els han explicat els encarregats de redactar les tres ponències, Estatuts, Acció Política i Joves del segle XXI, que seran debatudes durant l`acte.

El president del Comitè Organitzador, Oriol Font, ha recordat que el X Congrés Regional de la formació tindrà lloc aquest dissabte a partir de les 09:30 hores, a l`escola d`Hostaleria de la UIB. L`encarregat de la salutació inaugural serà el president del PP de Palma, José María Rodríguez, i el president del PP regional, José Ramón Bauzá, s`encarregarà de tancar l`acte. A més està prevista la presència de dirigents del PP regional, així com la presidenta de NG nacional, Beatriz Jurado.
Al congrés s`ha presentat una única candidatura, liderada per Andrés Ferrer, actualment secretari general de Noves Generacions de Palma i vicesecretari d`Organització a nivell regional, a més de Coordinador de Campanya de Palma en les últimes eleccions generals.

La primera ponència, redactada entre altres per Sergio Rodríguez, “té la finalitat de fixar les normes que hauran de regir l`organització interna de Noves Generacions de Balears els pròxims anys”. Així, “es consagraran els principis ideològics en què creiem, com són, la promoció dels valors constitucionals, la defensa de la llibertat, l`afirmació de la persona i la defensa de les institucions i de la democràcia”.

A més, ha dit, “a partir de l`aprovació d`aquest Reglament, els congressos de la nostra formació seran assemblearis, sobre el principi d`un afiliat, un vot, cosa que va engegar el president Bauzá al congrés del PP regional el 2010 i que ha tornat a repetir amb èxit en el celebrat recentment”.

Per la seva banda, Jesús De Miguel, coordinador de la ponència d`Acció Política, ha destacat que les propostes que recull la seva ponència “en cap moment van encaminades a la crítica destructiva ni es deixen portar per la demagògia fàcil”. Per contra, “estableix les bases que facin possible un nou model de creixement a través del suport als autèntics generadors d`ocupació: les pimes i microempreses”. Entre altres iniciatives, la ponència d`Acció Política defensa la educació de qualitat, l`eficiència de les administracions públiques, l`emancipació dels joves i que la insularitat deixi de ser un aspecte negatiu”.

Finalment, la ponència Joves del segle XXI, presentada per Margalida Sastre, se centra en les noves tecnologies i les xarxes socials, “sempre que el seu ús sigui respectuós i tolerant”, la defensa de les senyes d`identitat de cada illa, “que cal defensar, conservar i respectar “i de la cooficialitat entre el català propi de les Illes i el castellà,” que ens permet triar lliurement l`idioma en què ens volem expressar”.