La UC organitza el curs “Els reptes de la societat espanyola més enllà de la crisi”

La UC organitza el curs “Els reptes de la societat espanyola més enllà de la crisi”

La Secretària Executiva d`Universitats de Noves Generacions de Balears, Margalida Sastre, va participar durant la setmana passada a Madrid en el curs titulat “Els reptes de la societat espanyola més enllà de la crisi”, organitzat per la Universitat Complutense, en què es van abordar els principals temes d`actualitat com l`habitatge, l`ocupació o la sostenibilitat de l`estat del benestar, i en què van participar destacats dirigents del Govern.

El curs va ser inaugurat per Soraya Sáenz de Santamaría, que va introduir els aspectes més importants sobre la futura reforma de les administracions públiques, que suposarà un abans i un després per al nostre país. La vicepresidenta ha destacat que aquesta reforma no està pensada per satisfer a cap ideologia política, sinó per afavorir una major eficàcia i eficiència de les administracions per a benefici dels ciutadans.

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Pastor, va explicar l`herència rebuda i tota la feina feta, a través de diverses mesures i especialment amb la Reforma Sanitària per aconseguir una “Sanitat universal, gratuïta i per a tots” i impedir la implantació del copagament sanitari.

A la taula rodona “Com facilitar l`accés a l`habitatge”, Javier Dorado, secretari general de NNGG va destacar que el més important per poder accedir a un habitatge és dur a terme polítiques d`ocupació per als joves que els permeti l`emancipació.

Carlos Floriano va establir com a principals causes de la desconfiança en la política, el fet que les administracions hagin deixat de ser la forma de resoldre els problemes dels ciutadans, que l`anterior govern manés missatges massa optimistes amagant la realitat, la despesa excessiva per intentar maquillar la situació, els casos de corrupció destacant que no és acceptable que uns s`emportin els diners de tots per això va afirmar que “Davant la corrupció transparència i fermesa”, i tampoc ajuda el suport mediàtic i la demagògia portada a terme pel 15M i la PAH. El vicesecretari d`organització del Partit Popular ha destacat que “amb la veritat i treballant dur tornarem la confiança dels ciutadans”

D`altra banda, comptem amb la presència d`Antonio López Isturiz, que va destacar que entorn d`un 60% de la legislació del nostre país ve determinada per Europa i de Ramon Valcarcel, president del Comitè de les Regions, que va destacar que el 80% de les decisions es prenen a Europa. Tots dos van afirmar que els espanyols no som conscients de què suposa Europa en el nostre dia a dia, pel que és molt necessari, especialment davant les eleccions de l`any que, establir el debat al carrer que Europa volem i els beneficis a llarg termini que està ens proporciona.

Per concloure la setmana, Jesús Posada, president del Congrés dels Diputats, va parlar de les ineficiències que han suposat les autonomies amb el passos dels anys, les quals s`han accentuat en època de crisi, per això el Govern impulsa la reforma de la AAPP, per la qual, segons Posada, és necessària la cooperació de tots i arribar a un pacte d`Estat. D`altra banda, ha reconegut, que el Senat és una institució que no ha portat a terme la tasca que s`esperava quan es va redactar la Constitució i que és necessària una reforma legislativa perquè realment ser la veu de les CCAA i ha afegit que la Constitució és millorable però que no és el moment ia més es poden fer grans reformes i molt profundes sense necessitat de modificar la Constitució.