L’educació, els drets humans i les noves tecnologies centren la VI Escola d’Estiu de NG de Balears

L’educació, els drets humans i les noves tecnologies centren la VI Escola d’Estiu de NG de Balears

Al voltant d’un centenar de joves de Noves Generacions del Partit Popular de les Illes Balears celebraran aquest cap de setmana a Menorca la Viena Escola d’Estiu de la formació juvenil, jornades formatives que han estat presentades avui dematí pel secretari general del PP, Miquel Ramis; i el president de NG, Llorenç Galmés.

“Les eleccions del 22 de maig van marcar l’inici d’un canvi a les Balears, un canvi polític, en la manera de fer política i de dur a terme la gestió d’aquesta comunitat. En aquest canvi, Noves Generacions, com diu be el títol de la seva Escola d’Estiu, han estat protagonistes, donat que a prop de 30 membres d’aquesta formació juvenil del partit formen part de les diferents institucions que ara govern el Partit Popular”, ha explicat Ramis.

Quatre diputats autonòmics, un d’ells portaveu adjunt del Parlament; un batle (Campos), dos consellers, un director insular, un altre director general i 18 regidors a diferents ajuntaments de les Illes, com Palma, Llucmajor, Marratxí, Maó, Eivissa i Santa Eulàlia són el total de membres de NNGG a les institucions de les Illes.

Sota el títol ‘Protagonistes del canvi’, les jornades tindran com a eix central l’educació i els drets humans. Així, després de la inauguració del divendres a les 17.00 hores a càrrec de la presidenta de la formació a nivell nacional, Beatriz Jurado, i de les autoritats locals, l’educació serà el tema a tractar per part del conseller d’Educació i Ordenació Universitària de la Xunta de Galicia, Xesús Vázquez; el conseller balear del ram, Rafael Bosch, i la consellera d’Educació del Consell Insular de Menorca, Maruja Baíllo. “La crisi ha posat de manifest la importància de l’educació, donat que, com sempre ha defensat el nostre president, José Ramón Bauzá, la crisi amb formació i educació és menys crisi, per això aquesta matèria ocuparà una de les ponències centrals de l’Escola d’Estiu”, ha explicat el president regional de NNGG.

Per a tractar dels drets humans, sota el títol ‘El respecte dels drets humans com a garantia de democràcia i progrés’, la vicesecretària nacional de Relacions Internacionals de NG, Andrea Levy Soler, serà l’encarregada de donar el seu punt de vista en una ponència que també tindrà lloc divendres a les 19.30 hores.
Les noves tecnologies coparan la jornada de dissabte, amb una ponència de branding personal i una altra que aportarà una visió general de les mateixes aplicada a la gestió política.

Dissabte, els joves mantindran un minut de silenci en homenatge a Diego Salvá Lezaun i Carlos Sáez de Tejada, en la commemoració del segon aniversari del seu assassinat a mans de la banda terrorista ETA. Al minut de silenci assistiran l’ex president del País Basc, Carlos Iturgáiz i el cap de gabinet de l’actual president, Antonio Basagoiti, Alfonso Ibañez.

Bauzá clausurarà les jornades

Finalment, diumenge a les 11.30 hores tindrà lloc la cloenda de l’Escola, jornada en la qual hi participarà el president regional del PP i president de la CAIB, José Ramón Bauzá, a més del president del PP de Menorca i del Consell Insular menorquí, Santi Tadeo i el president regional de NNGG, Llorenç Galmés.

La VI ena Escola d’Estiu de NNGG es celebrarà del divendres 29 al diumenge 31 de juliol a l’hotel Sol Pingüinos Milanos de la Platja de Son Bou d’Alaior, Menorca.