5 maneres d’acabar amb el turisme

5 maneres d’acabar amb el turisme

A pesar que el sector turístic és el principal motor de l’economia de les Illes Balears, el govern de Francina Armengol pareix seguir un full de ruta per engegar als turistes. Frenant les inversions i maltractant als turistes, el govern a poc a poc aconseguirà el seu aparent objectiu que cada temporada sigui pitjor que l’anterior.

1- Apujar preus

https://www.hosteltur.com/123802_baleares-duplica-coste-tasa-turistica-tres-euros-persona.html

Des del govern no poden apujar directament els preus, però han trobat la solució definitiva: Una taxa turística que es va incrementant amb el pas del temps. Així una família amb dos fills a un hotel de 4 estrelles ha passat de no pagar taxa turística, a pagar 61,60 € a la setmana, i ara a pagar 123,20 €. A Turquia, un dels nostres principals competidors, poden trobar hotels de 4 estrelles en regim de tot inclòs per menys de 100 € la setmana.

2- Tolerar la turismofòbia

http://www.europapress.es/illes-balears/noticia-ciutat-per-qui-lhabita-arran-concentran-aeropuerto-palma-contra-turistificacion-mallorca-20180714182041.html

Durant aquesta legislatura hem vist com col·lectius d’esquerres han iniciat campanyes orientades a espantar i insultar al turisme. El govern en lloc de protegir als turistes dels atacs d’aquestes organitzacions, els han deixat seguir tranquil·lament amb el seu vandalisme. Els turistes que han estat víctimes d’aquests actes difícilment repetiran.

3- Frenar les millores en els hotels

https://ultimahora.es/noticias/local/2018/05/07/998475/obras-modernizacion-hotelera-mallorca-quedaran-paralizadas-2020.html

En els darrers anys, i gràcies a la Llei Turística, els establiments de les illes han iniciat una campanya de reformes per un valor de més de 1.500 milions d’euros, que ha conduït a l’increment de qualitat de la planta hotelera, i a la millora de competitivitat de les Balears com a destí turístic, a més d’un significatiu augment de la recaptació per a les arques públiques. Tot això queda aturat en sec a partir de 2020, precisament en el moment en què Balears necessita seguir cresquent en qualitat per diferenciar-se dels competidors.

4- Crear inseguretat jurídica

http://www.elmundo.es/baleares/2017/07/20/5970571b46163f15668b4682.html

El mateix govern reconeix que la llei Frankenstein ha creat inseguretat jurídica, donant les culpes als seus socis de govern. El sector turístic s’ha manifestat clarament en contra d’aquesta llei, que envaeix competències estatals i europees, i que en el cas del lloguer turístic deixa als propietaris sense tenir clar que poden fer, si és legal la seva activitat, i a qui dirigir-se.

5- Tancar platges

https://www.diariodemallorca.es/palma/2018/09/14/emisarios-basura-can-pere-antoni/1347516.html

Hem perdut el compte de les vegades que han tancat les platges enguany per culpa dels vessaments dels emissaris mentre el govern tira pilotes fora. A pesar de comptar amb un pressupost de 1.350 milions d’euros més que en l’anterior legislatura, les millores en infraestructures de sanejament pareixen inexistents. Els tancaments de les platges, que són un dels principals interessos turístic de les illes, resulten en una mala experiència del turista, que segurament l’any qui ve voldran anar a un destí amb un govern que faci les feines com toca.