Manifest de NG en motiu del Dia Internacional de la Dona

Manifest de NG en motiu del Dia Internacional de la Dona

Avui, 8 de març, commemorem el Dia Internacional de la Dona. Dones de tot el món alcen la seva veu per denunciar injustícies i reclamar els seus drets.

104 anys després que 146 dones treballadores d`una fàbrica tèxtil de Nova York morissin calcinades mentre lluitaven per una millora salarial, no volíem deixar passar aquesta oportunitat per expressar el nostre més sincer suport a la dona, i recordar-los que en el nostre pensament no només existeixen en el dia d`avui, sinó també en els 364 dies restants de l`any. Sens dubte, s`ha avançat força, però encara queda molt per fer.

Gràcies a aquest gran esforç col·lectiu de les dones del passat i del present, s`han aconseguit grans avenços:

– la presència de les dones segueix sent majoritària, tant entre els estudiants presentats com entre els aprovats, 55,7 per cent presentades davant 44,3 per cent d`homes presentats.

– el 54,1 per cent de l`els estudiants universitaris són dones i la seva presència és majoritària en tots els nivells de formació universitària.

Però hem de ser conscients que encara queda un llarg camí per recórrer. Espanya té una Constitució que consagra la igualtat entre homes i dones i no obstant això la realitat ens mostra que continua existint la diferència i que en alguns casos s`accentuen amb el temps. La dona percep fins a un 22 per cent menys de salari pel mateix treball que l`home. La taxa d`atur femenina supera el dels homes. La dona suporta majors taxes de temporalitat en l`ocupació que els homes.

Encara queda molt per aconseguir ja aquest digne treball i aspiració cridem a tota la societat. Només treballant sense descans podrem avançar el futur, acostant a homes ia dones a la igualtat real.