Manifest de NNGG amb motiu del Dia de les Illes Balears

Manifest de NNGG amb motiu del Dia de les Illes Balears

Noves Generacions vol sumar-se una vegada més a la Festa de les Illes Balears. En commemorar-se el trentè aniversari de l`aprovació de l`Estatut d`Autonomia hem de recordar aquells principis en els quals assenta la seva legitimitat: “el sistema democràtic, inspirat en la llibertat, la justícia, la pau i la defensa dels drets humans” tal com proclama en el seu preàmbul.

El temps transcorregut no ha restat un àpex de vigència a aquests ideals. Molt al contrari, el moment actual els revaloritza i els converteix en guia imprescindible de l`activitat pública. Perquè cap societat és democràtica sense llibertats, i aquestes decauen si no són emparades per la Justícia, la fi última de la qual és el manteniment de la pau social i la igualtat, marc natural de desenvolupament dels drets fonamentals.

La màxima expressió d`aquests es troba precisament en la Constitució i l`Estatut, nascuts de la mateixa voluntat de renúncies col•lectives per a acords perdurables. Aquell esperit d`unitat, que va engendrar el pacte estatutari, i que va permetre anys després la seva actualització, ha de reivindicar-se també en els nostres dies com a exemple de servei públic.

Animem a tots els ciutadans de Balears, i especialment als més joves, a participar d`aquest projecte col•lectiu com a hereus d`aquell esforç per l`enteniment. La millor forma de celebrar el nostre Dia és defensant el paper de les institucions i els seus representants; afirmant el valor de la política al servei del progrés social i la convivència; manifestant el nostre compromís amb la cultura i les tradicions que configuren la identitat balear, indissociable de l`espanyola; apostant, en suma, per una societat respectuosa i responsable, dinàmica i tolerant, arrelada i oberta: la societat balear del segle XXI.