Manifest pel Dia Internacional de l`Eliminació de la Violència contra la Dona

Manifest pel Dia Internacional de l`Eliminació de la Violència contra la Dona

Des de Noves Generacions volem mostrar avui 25 de novembre i una vegada més nostre total suport a totes les víctimes que d`una o una altra manera han sofert o sofreixen violència de gènere.
La lluita contra la violència de gènere és fonamental per convertir la igualtat legal entre dones i homes en una igualtat real. Per això, és necessari prevenir aquestes conductes des de la infància. La LOMCE recull la prevenció de la violència de gènere des de les edats més primerenques i és un principi rector de tot el sistema educatiu.
Els joves no podem ni hem de desviar la nostra mirada d`aquesta trista realitat. A Espanya hi ha un rebuig generalitzat a la violència contra la dona.
Les dades revelen que la joventut espanyola no tolera la violència de gènere (la violència física i sexual és rebutjada pel 97% de la joventut i la violència verbal pel 93%). No obstant això hem de seguir treballant en l`eradicació d`altres formes de violència masclista, com el control sobre la parella en horaris o amistats, que encara són acceptats per 1 de cada 3 joves.
El Govern del Partit Popular ha pres mesures tant en els àmbits de prevenció com de detecció i d`actuació de la violència de gènere.
– Per primera vegada comptem amb un Estratègia Nacional per a l`Eradicació de la Violència contra la Dona dotada amb 1558 milions d`euros i que recull 284 mesures
– S`ha donat visibilitat als menors que ja estan reconeguts també com a víctimes i tindran dret a la mateixa assistència que les seves mares.
– Des de 2013 totes les víctimes de violència de gènere tenen accés a la justícia gratuïta independentment dels seus recursos econòmics.
– Els PGE recullen un augment de la quantia destinada a la violència de gènere d`1.5 milions d`euros i una xifra total de 25.23 milions.
– S`ha aconseguit una major sensibilització i conscienciació social a través de campanyes com “si hi ha sortida a la violència de gènere és gràcies a tu. Uneix-te” o la sèrie de televisió Amores que Dolen.
– A més, el nou Codi Penal millora la resposta davant violència de gènere en tipificar nous delictes de matrimoni forçat, assetjament, fustigació i aguaito.
Encara que cada vegada són més dones les que aconsegueixen sortir de la violència de gènere (un 77.6% de les dones maltractades ho aconsegueixen) totes aquestes accions seran insuficients mentre se segueixin produint agressions i morts per aquesta causa. Aquest any 48 dones han estat víctimes de la violència de gènere. Hem de seguir treballant per eradicar aquesta xacra que suposa una de les majors violacions dels Drets Humans.