Marí i García expliquen la situació de l`economia balear als membres de Noves Generacions del PP

Marí i García expliquen la situació de l`economia balear als membres de Noves Generacions del PP

Noves Generacions de les Illes Balears ha mantingut avui una trobada amb el conseller d`Economia i Competitivitat, Joaquín García, i amb el conseller d`Hisenda i Pressupostos, José Vicente Marí. Ambdós consellers han explicat als joves de l`agrupació juvenil del PP les diferents iniciatives que s`estan duent a terme des de les respectives àrees. El conseller José Vicente Marí ha afirmat que la situació econòmica de la nostra comunitat autònoma és molt diferent de la de fa dos anys “gràcies a les reformes estructurals que ha dut a terme el Govern de José Ramón Bauzá” que han possibilitat “l`establiment de l`equilibri dels comptes públics, bàsic perquè l`economia d`una comunitat funcioni”. Referint-se als pressupostos de la CAIB del 2014, Marí ha asseverat que “aquests pressupostos suposen un punt d`inflexió després de l`important esforç realitzat per part de tots els ciutadans d`aquesta Comunitat”. Marí ha considerat que, després de dos anys de durs ajustos, ara és el moment d`apostar pel creixement “al que va destinat el pressupost de la Comunitat de 2014, a més del manteniment dels nostres serveis bàsics”.

Per la seva banda, el conseller d`Economia i Competitivitat, Joaquín García, ha explicat les diferents mesures que des del seu departament s`han posat en marxa adreçades als joves, entre les quals ha destacat les ajudes a emprenedors o el Pla d`Ocupació 2013-2017 presentat avui, que inclou iniciatives d`ocupació juvenil. El finançament de projectes innovadors, l`incentiu de la contractació per a formació i aprenentatge o l`organització de campanyes de sensibilització per donar a conèixer la formació en alternança (FP Dual) són algunes de les activitats concretes que preveu l`esborrany del pla dirigits a aquest col•lectiu important de joves de les Balears que no té una sortida clara al mercat laboral.

García ha volgut deixar clar que “tots els indicadors econòmics revelen que anem en la direcció correcta i que anem pel bon camí”, si bé, “el Govern ha de seguir treballant per, en el cas que us ocupa, reduir les altes taxes d’atur juvenil”.

El president de Noves Generacions de les Illes Balears, Andrés Ferrer, ha agraït a García i a Marí la seva disposició a explicar als joves de la formació la tasca de l`Executiu, de manera que, aquests puguin fer-les arribar a la joventut balear. Ferrer ha afirmat que “davant la manipulació constant que fa l`esquerra davant de qualsevol iniciativa, “NN.GG no tindrà cap problema a sortir a explicar les decisions d`un govern seriós i responsable que fuig de les paraules buides i dóna resposta als problemes dels ciutadans”.