Menorca celebra els seus vint anys com a reserva de la Biosfera

Menorca celebra els seus vint anys com a reserva de la Biosfera

Durant els dies 5 i 6 d`octubre ha tingut lloc a Menorca, la Convenció “Joventut i Medi Ambient “, emmarcada en el vintè aniversari de la declaració de l`illa com a reserva de la Biosfera i dels trenta anys des de la creació de l`organització juvenil del Partit Popular a Menorca.

A la trobada han participat uns 100 joves de diferents regions espanyoles que han pogut conèixer l`experiència d`alcaldes i regidors menors de 25 anys que actualment ocupen càrrecs de responsabilitat en l`administració pública. En la primera ponència de les jornades, titulada ” Política Local des de la Joventut”, van intervenir Jorge Cubela, alcalde de Cotobade (Pontevedra), Roberto Calpe, tinent d`Alcalde de l` Ajuntament de Foios (València), Rosa LLobera, regidor de Sanitat i Consum l`Ajuntament de Palma i Maria Coll, regidor d`Educació i Joventut de l`Ajuntament des Castell. Tots han coincidit en un mateix missatge, la importància de confiar en la frescor i preparació de les noves generacions, persones amb ganes de canviar les coses, amb una perspectiva diferent i amb idees noves, per això reivindiquen més suport i atenció. Han demostrat, amb exemples de la seva pròpia gestió, que els joves tenen molt que aportar i que sumen més que resten.

La jornada de dissabte va comptar amb l`assistència de Beatriz Jurado, presidenta Nacional de Noves Generacions, que ha parlat de la combinació joventut i política, “dos termes que molts volen contraposar, però que en veritat han d`anar de la mà perquè la política a Espanya necessita d`una renovació, necessitem que tota la societat espanyola confiï altra vegada en la política i entenem que som els joves amb ganes i il•lusió, aquells que entenem la política com un servei públic, som els que hem de donar-li aquest impuls”. Per això, Jurado ha afirmat que “som els que hem de participar en aquest fòrum de debat, en el qual parlem entre nosaltres i siguem capaços de llançar un missatge a tota la joventut però sobretot a tots els ciutadans, que en política només ha de haver persones honrades, que NNGG no és ni una pedrera ni escola de polítics sinó simplement un espai on joves amb voluntat, capacitat i ganes de millorar la societat es reuneix i debat aportant les seves idees”.

La segona taula rodona, titulada “Joves Polítics”, va comptar amb la participació de Carlos García, regidor de l`Ajuntament d`Elorrio (Biscaia), Belén Hoyo, diputada per València, Alejandro Sanz, diputat per Menorca, i Cristóbal Coll, alcalde de l`Ajuntament de Sant Lluís. I en la tercera ponència, “Turisme i Medi Ambient”, van intervenir Santiago Tadeo, president del Consell Insular de Menorca, Gabriel Company, conseller de Medi Ambient del Govern Balear, Asunción Pons, diputada autonòmica, i Salomé Cabrera, consellera de Turisme del Consell Insular de Menorca.

La cloenda de la Convenció va anar a càrrec del President del Partit Popular de Menorca, Santiago Tadeo, el President Regional de NNGG, Andrés Ferrer, i el President de NNGG de Menorca, Ramon Sintes.