NG Balears reestructura el seu Comitè Executiu i anuncia dues PNL en suport als joves emprenedors que presentarà al Parlament

NG Balears reestructura el seu Comitè Executiu i anuncia dues PNL en suport als joves emprenedors que presentarà al Parlament

Dimecres passat es va celebrar a Palma la Junta Directiva Regional de l`organització juvenil del Partit Popular de Balears, trobada que va servir per escalfar motors de cara a la pròxima campanya electoral de les eleccions generals del 20 de novembre.

La reunió, en què es van trobar els màxims responsables a nivell local, insular i regional de Balears, va comptar amb la presència del secretari general nacional de NNGG, Javier Dorado, es va celebrar amb l`objectiu d`animar a tots i cadascun dels afiliats de Noves Generacions a recórrer barri a barri i poble a poble tots els racons de la nostra comunitat autònoma, per donar a conèixer quin és el projecte d`esperança, futur i recuperació que representa el Partit Popular.

Reestructuració del Comitè Executiu Regional.

El president de la formació juvenil va donar a conèixer una proposta del Comitè de Direcció Regional de NG per reestructurar el Comitè Executiu de l`organització, amb l`objectiu d`introduir sang nova i reforçar l`estructura interna per afrontar de forma òptima les pròximes eleccions generals i el tram final de la presidència de Galmés. Com canvis a destacar, Galmés va proposar a la Junta Regional el nomenament de Cati Civera, natural d`Inca, com a nova Vicesecretària General de Participació Juvenil, en substitució de Toni Bauzá, el nomenament d`Andreu Ferrer, natural de Palma, com a nou vicesecretari General de Organització, en substitució de Toni Campos, i l`augment de competències de la Vicesecretaria General d`Acció Política, dirigida per Pedro Álvarez, de Sineu, que a partir d`ara tindrà una àrea Institucional.

A més, el president regional va proposar la creació d`un nou òrgan intern, el Consell Assessor, que estarà format per càrrecs públics i càrrecs electes de Noves Generacions, que tindrà com a objectiu ser l`enllaç entre la formació juvenil i les institucions, tenint com a premissa màxima, fer arribar als poders públics de les Balears quines són les sensibilitats i demandes dels joves de Balears.

Suport als Joves Emprenedors.

El Comitè de Direcció Regional de NG, en el qual s`integra Marga Prohens, adjunta a presidència de l`organització juvenil i portaveu adjunta al Parlament, va donar a conèixer que es presentaran al Parlament dues Proposicions No de Llei en suport als joves i els emprenedors. La primera d`elles dedicada al foment de l`autoocupació i la iniciativa emprenedora. “En molts casos ens trobem davant d`una generació formada i preparada però que no troba el seu lloc en un mercat laboral que moltes vegades els obliga a reduir les seves pretensions i objectius”, va assegurar Galmés. Per tot això, “des del Parlament s`ha instat el Govern a que presenti un paquet de mesures per incentivar la creació d`empreses per part de joves amb tot un seguit d`avantatges tant fiscals com burocràtiques”.

La segona proposició està destinada a l`execució de mesures per accedir al mercat laboral per part dels joves, ja que “és un dels col.lectius que més està patint les conseqüències de la crisi que estem vivint”. Per això, des de la Cambra han instat el Govern a presentar les mesures oportunes per fomentar l`ocupació juvenil, i promoure la figura d`un contracte dual de formació-ocupació i afavorir els contractes de pràctiques en empreses.

Comissió de Presidents de NG a Balears.

Finalment Llorenç Galmés va aprofitar la presència del secretari general nacional, Javier Dorado, per anunciar la celebració el pròxim cap de setmana de la I Comissió de Presidents de NG a Balears, que se celebrarà a Formentera i Eivissa.

Aquesta trobada servirà per cohesionar l`acció política de les juntes insulars i la junta regional de Noves Generacions i fer un “brain storming” juvenil per proposar al Partit Popular quines són les principals iniciatives que, segons el parer de NG, s`haurien de dur a terme en el cas que Mariano Rajoy assumeixi la presidència del Govern central. Noves Generacions ha incidit que centrarà el seu treball en les quatre àrees sectorials que més importen als joves, que són Educació, Formació Professional, Habitatge i Ocupació.

(Nota: a Facebook està disponible un PDF amb el nou organigrama).