NG considera inacceptable la cessió per part de la UIB de les seves instal.lacions per a una conferència d`un condemnat per col·laboració amb ETA

NG considera inacceptable la cessió per part de la UIB de les seves instal.lacions per a una conferència d`un condemnat per col·laboració amb ETA

Noves Generacions considera inacceptable que les instal.lacions que haurien de gaudir tots els alumnes de la Universitat de les Illes Balears tenen una destinació totalment diferent a la seva funció. També lamenta que aquesta trobada es produeixi en dues ocasions consecutives i en diferents espais (Sa Riera i Gaspar Melchor de Jovellanos) ambdós dependents de la UIB.

Cal recordar que el conferenciant, Tasio Erkizia, va ser condemnat a 7 anys de presó acusat de col.laboració amb banda armada, si bé després va ser excarcerat per excessiva de la pena però reconeixent el delicte. També va formar part de la creació d`Herri Batasuna, un partit ara il legal pels seus llaços amb la banda terrorista ETA.

No considerem ni tan sols una aproximació a la realitat les declaracions de la iniciativa Endavant sobre el perquè d`aquest conferenciant ja que aquest no podrà mostrar una realitat objectiva del País Basc ni es pot considerar, com afirma en el seu comunicat, “un honor poder donar veu a una persona amb una trajectòria tan destacada en la lluita per la independència i el socialisme “, ja que els mètodes utilitzats no són ni legals ni ètics.

El simple fet de dur a terme aquestes jornades desacredita tant als organitzadors com a la Universitat com a institució, ja que no és de rebut que es aplaudeixin a persones que defensen el terrorisme com a mitjà per un fi i molt menys en l`anomenada bressol del saber i del coneixement.

Si la intenció és mostrar la realitat del País Basc segurament seria més positiu que les conferències correguessin a càrrec de persones que lluiten dia a dia per la pau a Euskadi des del respecte absolut a la llei ia la qual dediquen el seu temps i seguretat personal.

Així mateix destaquem la intenció de NNGG d`expressar per carta a la rectora de la UIB la nostra oposició a l`organització d`aquest esdeveniment i futurs que puguin ser similars en qualsevol espai dependent de la Universitat.