NNGG Balears presenta dues PNL per instar al govern una reducció de taxes universitàries i la posada en marxa d’estades lingüístiques a països estrangers

NNGG Balears presenta dues PNL per instar al govern una reducció de taxes universitàries i la posada en marxa d’estades lingüístiques a països estrangers

Avui el Grup Parlamentari Popular, juntament amb Noves Generacions de les Illes Balears, hem presentat dues proposicions no de llei al Parlament de les Illes Balears demanant al Govern de Francina Armengol la reducció de taxes universitàries i la posada en marxa d’estades lingüístiques a països estrangers.
 
La portaveu del Grup Parlamentari Popular, Marga Prohens, ha expressat la necessitat de facilitar la vida dels estudiants universitàris de les illes a través d’una reducció de les taxes universitàries reduïnt a un 20% el preu de la matrícula dels graus i els estudis superiors artístics, i un 30% pels màsters.
 
Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears i el Govern van presentar una PNL per reduir les taxes universitàries a un 10% pels graus i un 15% pels màsters, cosa que des de el Partit Popular i Noves Generacions trobam insuficient.
 
A més, hem presentat una PNL per posar en marxa les estades lingüístiques d’estudiants de les Illes Balears a països estrangers, per fomentar i aprendre llengües estrangeres, degut a que la nostra comunitat es basa principalment del sector turístic, i trobam necessàri que els joves de Balears es puguin formar i aprendre llengües de països estrangers.
Segons el secretari general de NNGG de les Illes Balears, Marc Álvarez, “es tracta de propostes sobre aspectes que preocupen i afecten molt als joves, com és el coneixement de llengües, que afavorirà la seva inserció laboral, i l’accés a l’educació universitària a preus asequibles”. A més, afegí que “esperam que el Govern d’Armengol es posi a fer feina amb temes que afecten directament als joves, perquè duu tres anys aturat”