NNGG de les Illes Balears celebra la rectificació de l’IES Sa Colomina d’Eivissa en relació a les agendes amb contingut polític

NNGG de les Illes Balears celebra la rectificació de l’IES Sa Colomina d’Eivissa en relació a les agendes amb contingut polític

NNGG de les Illes Balears es felicita per la decisió de la direcció de l’IES Sa Colomina de retirar les agendes escolars del centre que incloïen referències a una suposada repressió policial i judicial de l’estat. A les agendes del centre públic hi apareixen imatges sobre professors censurats o nins manifestant-se davant policies antiavalots. 

Des de l’entitat juvenil del PP consideràvem que no era concebible que en un material entregat per un centre educatiu públic es qüestionàs la feina que duen a terme els diferents poders de l’estat, inculcant un clar missatge de rebuig als cossos i forces de seguretat de l’estat i al sistema judicial espanyol.

Des de Noves Generacions s’ha defensat sempre una educació de qualitat, basada en el foment dels valors democràtics de la nostra societat i, sobretot, que no inculqui ni fomenti cap tipus d’ideologia. Per aquest motiu, no ens cansarem de demanar que l’educació sigui neutral, sense cap imposició ideològica, per el respecte a la diversitat i la neutralitat que s’ha de promoure en els serveis públics.

En aquest sentit, la nostra presidenta, Margalida Vicens, ha lamentat que “s’hagin usat fons i mitjans públics per a fer difusió d’una informació totalment partidista i ideologitzada i de fomentar el rebuig cap a la justícia i els cossos de seguretat. L’educació no ha de servir per a difondre ideologia, i les agendes d’un centre no són espai per a fer política, sinó per marcar dates acadèmiques o fites importants a nivell educatiu i social”. A més Vicens, afegeix que “S’ha d’agrair a la direcció del centre la seva rectificació, tot i això, consideram que no s’hauria d’haver permès mai el repartiment d’aquest contingut inclosos dins l’agenda d’un centre públic”.