NNGG de les Illes Balears desaprova la decisió del Consell d’Estudiants de la UIB de sumar-se a la vaga convocada pel CEUCAT

NNGG de les Illes Balears desaprova la decisió del Consell d’Estudiants de la UIB de sumar-se a la vaga convocada pel CEUCAT

L’organització juvenil NNGG de les Illes Balears lamenta i desaprova la decisió del Consell d’Estudiants de la Universitat de les Illes Balears de sumar-se a la vaga convocada pel CEUCAT en defensa a la democràcia i en solidaritat amb les Universitats Catalanes. Consideram que aquesta decisió no és pròpia d’una universitat apolítica que aglutina diverses corrents de pensament i que ha de tractar de ser imparcial per tal de representar a tots els estudiants.

Segons la nostra presidenta, Margalida Vicens, “a Espanya impera l’Estat de Dret i el respecte a la llei i no podem permetre que ningú es boti les normes de convivència”. A més, afegeix que “la democràcia es basa en el respecte i el compliment de la llei i aplaudir actes de desobediència i secundar-los crea un greu precedent que pot dur a la universitat a una posició de desgovern intern”.

La decisió del Consell d’Estudiants de la UIB no només no fomenta el pensament crític propi d’una institució pública com la universitat, sinó que, a més, contribueix a l’adoctrinament dels alumnes, posicionant-los en contra de la llei.

Des de Noves no entenem que el Consell d’Estudiants de la UIB consideri “actituds repressives” les que ha dut a terme el govern de Espanya i, a la vegada, no condemni els actes de coacció als batles que s’han posicionat en contra del referèndum. Aquesta actitud demostra que el Consell d’Estudiants de la UIB no està a favor de la llibertat d’expressió, sinó que fa una aposta clara pel sobiranisme.

Atesos els arguments exposats, Vicens ha declarat que “des de Noves instam al Consell d’Estudiants de la UIB a rectificar la seva posició i a desconvocar la vaga del proper 29 de setembre, així com a ser un eina de pensament crític que treballi per una solució pactada dins els marges de la llei”.