NNGG de les Illes Balears lamenta les situacions viscudes a centres d’ensenyament públics en relació al referèndum il·legal de l’1-O

NNGG de les Illes Balears lamenta les situacions viscudes a centres d’ensenyament públics en relació al referèndum il·legal de l’1-O

NNGG de les Illes Balears, ateses les notícies publicades a diversos mitjans de comunicació sobre l’organització d’actes en suport al referèndum català a centres educatius públics de la comunitat, condemna de forma enèrgica els fets, que atempten contra la llibertat de pensament de les persones.

Segons la nostra presidenta, Margalida Vicens, “els col·legis i instituts públics de les illes Balears no s’han de convertir en centres d’adoctrinament ni centres on es transmetin ideologies polítiques”. Per a Vicens, els centres educatius són “un espai on aprendre coneixements sobre les matèries que s’hi imparteixen i on els estudiants aprenen a tenir un pensament propi sobre la societat que ens envolta”. En aquest sentit, NNGG considera intolerable que s’organitzin actes en defensa d’un referèndum declarat il·legal pels tribunals en horari lectiu, així com tampoc qualsevol altra manifestació de caire polític, sigui quina sigui.

A més, Vicens afegeix que “actuacions com aquestes no només no fomenten el pensament crític propi de l’educació sinó que pretén adoctrinar els alumnes, obligant-los a posicionar-se a favor d’aquest acte il·legal”.

Des de Noves, reclamam a la Conselleria d’Educació i Universitat que enviï els serveis d’inspecció educativa als centres on, presumptament, s’han realitzat aquests actes i es depurin les responsabilitats. A més, consideram que el màxim responsable educatiu de les illes ha de respondre amb la seva dimissió. La conselleria ha apostat per la inacció davant la utilització de les aules per a fer política i ha hagut de ser la societat civil qui hagi denunciat els casos als mitjans de comunicació mentre la conselleria no ha fet res al respecte.