NNGG de les Illes Balears qüestiona la decisió del Govern sobre el canvi de barem dels aspirants a professors interins

NNGG de les Illes Balears qüestiona la decisió del Govern sobre el canvi de barem dels aspirants a professors interins

NNGG de les Illes Balears qüestiona la decisió de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears de disminuir la valoració dels títols universitaris en els barems de les llistes d’interins. Aquesta decisió es sumaria a l’augment, per altra part, de les valoracions de la formació permanent del professorat, cursos duts a terme per part de la mateixa conselleria i de les entitats sindicals.

Aquesta decisió suposa un menyspreu a la valoració dels títols universitaris de grau, màster i doctorat, atès que si un mateix aspirant té diversos estudis universitaris no es valorarien perquè ja s’hauria arribat al màxim de puntuació permesa en la regulació de la borsa.

Així doncs, a través d’una campanya a xarxes, sota el hashtag #SíTítolsOficials, l’organització juvenil del Partit Popular vol exigir a Educació que rectifiqui la seva decisió i que segueixi valorant com fins ara la formació universitària.

La presidenta de Noves Generacions de les Illes Balears, Marga Vicens, ha expressat que “no dubtam que s’hagi de valorar la formació complementària però l’esforç que han fet els universitaris amb títols oficials no pot quedar sense reconèixer per part de l’administració educativa”. A més, afegeix que “amb les xifres de fracàs escolar i la manca de titulats superiors que tenim, no sembla una manera de promocionar els estudis superiors si no es valoren a l’hora d’aconseguir una feina”.