NNGG i Nuria Riera sol·liciten al Govern proves PCR per als estudiants que vinguin de fora a Balears

NNGG i Nuria Riera sol·liciten al Govern proves PCR per als estudiants que vinguin de fora a Balears


La diputada del Partit Popular ha traslladat a l’Executiu autonòmic la necessitat que els joves que estudien en la Península vengen per Nadal amb la garantia de “no posar en perill a les seves famílies”


Noves Generacions de les Illes Balears i la diputada Nuria Riera van exigir al Govern que es facin proves PCR als estudiants balears que vinguin de fora de les Illes. La política del Partit Popular ha traslladat la necessitat de realitzar els test per a no expandir la Covid-19 a la regió. Davant la proposta, la consellera Pilar Costa no ha donat cap resposta de com es procedirà des del Consolat de Mar.


Riera ha recordat la situació que viuen centenars de joves a causa de la necessitat de cursar fos determinats graus i màsters. Davant això, ha requerit que es facin les proves perquè els estudiants puguin veure als seus sers estimats per Nadal amb el coneixement que no els posin “en perill”. A més, la diputada del PP ha recordat la situació precària de les llistes d’espera de la residència universitària. Una dada més que avala l’oblit del Govern amb els joves

La presidenta de la NNGG, Marga Vicens, exigeix que Francina Armengol i els seus consellers actuïn perquè es pugui garantir “la volta dels alumnes amb les seves famílies i que no siguin un possible focus de contagi”. D’aquesta manera, no es tornaria a “culpabilitzar, de manera injusta, als estudiants i joves de Balears”.