NNGG insta a l`oposició a “deixar de menjar pipes des de la tribuna i baixar al terreny de joc a suar la samarreta”

NNGG insta a l`oposició a “deixar de menjar pipes des de la tribuna i baixar al terreny de joc a suar la samarreta”

El president de Noves Generacions del Partit Popular de Balears, Andreu Ferrer, acompanyat del vicesecretari d`acció política, Sergio Rodríguez, ha instat avui als líders de l`oposició, Francina Armengol i Biel Barceló, que ” deixin de menjar pipes des de la tribuna i baixin al terreny de joc a suar la samarreta per ficar-li un gol a la crisi i l`atur juvenil que van a deixar els seus partits quan governaven la legislatura passada “. En aquest sentit, Ferrer els ha acusat de “passar-se aquests dos anys fent de lloros, repetint una vegada i una altra arguments basats en la mentida i la demagògia” i d`aprofitar per “fer-se totes les fotos que s’havien de fer i de posar-se les samarretes de tots els colors possibles, segons la seva conveniència “. “És hora que es posin la granota de fer feina i comencin a proposar coses en positiu”.

El president de l`organització juvenil ha lamentat que “per l`oposició l`única democràcia que val és la que apliquen quan ells governen, però – ha apuntat – les regles de joc han de ser igual de legítimes tant quan governen com quan els ciutadans els manen capa casa com ha passat en les últimes eleccions”.

Presentació campanya #enPPositiu
D`altra banda, Ferrer ha presentat la campanya #enPPositiu, que sorgeix després de les reunions mantingudes entre els membres de NNGG i els diferents càrrecs i representants de les diferents institucions. D`aquestes reunions, Ferrer ha explicat que s`ha generat un document, penjat ja a la web de l`organització, que mostra “dues formes de governar diferents, una des de la serietat i el rigor, i l`altra des del descontrol pressupostari”. “Gràcies a aquesta forma valenta de governar i l`esforç de la ciutadania, molt especialment dels joves, avui podem afrontar nous reptes i s`obren noves possibilitats de futur per als ciutadans d`aquestes illes”.

Balanç de 2 anys de Govern
Per la seva banda, Sergio Rodríguez ha fet un balanç del que han estat aquests dos primers anys de Govern i ha destacat “el panorama econòmic desolador” que es va trobar el president José Ramón Bauzá “quan va agafar les regnes d`aquesta comunitat”. “Les xifres parlaven per si soles: un deute triplicat fins als 6.100 milions, un dèficit descontrolat, un tercer sector asfixiat pels impagaments del Pacte; factures per valor de més de 1.500 milions acumulades en els calaixos pendents de ser abonades i una desocupació quintuplicat en quatre anys que va passar del 5,5% del 2007 al 25,3% el 2011”.

“Per tot això, el nou Govern va emprendre una completa agenda de reformes econòmiques que passava per la reducció en un 50% dels alts càrrecs, el pagament a proveïdors, l`augment d`un 20% de la despesa social, l`increment d`habitatges socials o la paralització dels desnonaments a l`IBAVI “. A més, ha continuat, “es van aprovar noves normes per a l`impuls del turisme, de l`activitat emprenedora i per a la simplificació administrativa”, així com “l`aprovació de la modificació de la Llei de Funció Pública, la implantació de la lliure elecció de llengua en el primer ensenyament que ara es complementa amb el Tractament Integral de Llengües”.

Rodríguez ha posat èmfasi que “hem fet el que la nostra consciència ens obligava i el nostre programa es comprometia perquè primer de tot, la nostra promesa va ser de canvi i aquest, gràcies a les mesures adoptades, ha començat a produir-se”. Així, el vicesecretari ha posat com a exemple que “Balears ja no és líder en indicadors negatius ni en destrucció d`ocupació”. “Al contrari,” som la única comunitat que va tancar 2012 amb menys atur que l`any anterior, l`única que porta set mesos de reducció de la desocupació i l`única que per primera vegada en cinc anys va generar ocupació neta “. Així mateix, “liderem les afiliacions a la Seguretat Social, les altes de nous autònoms i les índexs de confiança empresarial”. “Encapçalar l`increment d`arribades de turistes, de despesa per visitant i d`exportacions”. “Som la comunitat que millor comportament econòmic registrar el 2012 i presentem les millors expectatives en el pròxim any”.

Finalment, Rodríguez ha asseverat que “lluny de conformar-nos seguirem fent feina perquè Balears consolidi el seu lideratge econòmic nacional i perquè les bones xifres sobre el paper es reflecteixin en una gradual millora de la qualitat de vida dels ciutadans”. “Afrontats els grans sacrificis, és el moment d`impulsar la nostra economia i estimular l`ocupació i el Partit Popular continuarà fent feina des de totes les institucions amb un únic i comú objectiu, la prosperitat, l`estabilitat i el creixement com a bases sòlides per a la creació d`ocupació”.