NNGG Menorca demana a la Conselleria d’Educació que publiqui les dates i el protocol a seguir per a les proves d’accés a la Universitat

El dilluns 25 de Maig, la UIB (Universitat de les Illes Balears) obre el període de matriculació per a les proves d’accés a la universitat (Selectivitat) que es desenvoluparà els dies 7, 8 i 9 de Juny. Estam parlant d’una prova que congrega a gairebé 400 alumnes de tota l’illa com a aspirants a ingressar en la universitat.

NNGG Menorca ha registrat una pregunta en la Conselleria d’Educació amb la finalitat d’obtenir informació respecte al protocol d’actuació que es pensa seguir en els dos punts de realització de l’examen que hi ha a Menorca (Ciutadella i Maó) amb la condició de garantir les distàncies de seguretat i normes d’higiene requerides pel Ministeri de Sanitat.

Considerem que no s’ha tengut en compte a aquestes proves i que tant el Ministeri de Sanitat com el d’Universitats haurien d’establir unes bases a seguir de caràcter general i que cada Comunitat Autònoma les pugui adequar a l’espai i usos, amb la clara finalitat d’evitar aglomeracions en moments com les entrades, el protocol d’entrada amb mesurament de temperatura i mesures de prevenció per als estudiants.

Un altre aspecte a tenir en compte, és que la UIB ja ha anunciat que fins al dijous 2 de juny no es publicaran ni les ubicacions ni les dates dels exàmens d’entre els 3 dies permesos per a realitzar les proves. Creiem que amb major antelació els alumnes podran mentalitzar-se que hauran de fer les proves sota unes normes que estaria bé conèixer sense haver d’esperar a l’últim dia.

D’altra banda, considerem que la gestió per Comunitats Autònomes d’aquesta prova d’accés a la universitat (PBAU) hauria de ser igual per a un estudiant menorquí que per a un eivissenc o extremeny, perquè al final, cadascun pot triar la Universitat en la qual cursar els seus estudis de grau, sempre que la seva nota ho permeti.

Amb la crisi de la COVID-19, els estudiants es veuran afectats pel sistema de terminis diferent en cada Comunitat Autònoma. A més cal afegir el factor insular a l’hora de buscar residència o pis d’estudiants, una tasca que enguany podrà veure’s com a missió impossible.