NNGG proposa un Pla d`Ocupació Juvenil que millori la situació laboral dels joves

NNGG proposa un Pla d`Ocupació Juvenil que millori la situació laboral dels joves

La presidenta nacional de Noves Generacions, Beatriz Jurado, ha presentat avui, la proposta de NNGG per elaborar un Pla d`Ocupació Juvenil. En la reunió mantinguda amb diferents associacions juvenils, Jurado ha afirmat que “els joves ens necessiten a tots més que mai per les taxes de desocupació que arrosseguem al nostre país i no podem consentir”. A la reunió ha intervingut també la secretària general del Partit Popular, Maria Dolores de Cospedal, que ha detallat les mesures i els aspectes en què aprofundeix aquest Pla d`Ocupació.

En la seva intervenció, Jurado ha subratllat que “els joves són el motor de canvi de qualsevol país, i cap govern pot prescindir de tan alt potencial per al desenvolupament econòmic i social”. En aquest sentit, Jurado ha explicat la proposta de Pla d`Ocupació Juvenil el qual està estructurat en quatre pilars fonamentals: Formació i Educació, Joves Aturats, Joves Emprenedors i Joves en Zones Rurals.

Jurado ha afirmat que “és imprescindible comptar amb aquells que dia rere dia treballen en les seves organitzacions i entitats representant els interessos dels joves”. Així mateix, la dirigent juvenil ha agraït la presència del director general de INJUVE, Rubén Urosa, el president del Consell de la Joventut d`Espanya, Ricardo Ibarra, el president d`ATA, Lorenzo Amor, el president de l`Associació de Joves Empresaris, David Alva , i el president de Junior Empreses, Ismael Novo.

PLA D`OCUPACIÓ JUVENIL

FORMACIÓ I EDUCACIÓ
Per NNGG, aquest és un dels punts més importants a l`hora de crear ocupació perquè cada vegada se sol · licita una major preparació per accedir al mercat laboral. De la mateixa manera, s`ha plantejat el sistema de Formació Dual, ja implantat en altres països de la UE, i que està donant molt bons resultats per a “aconseguir que hi hagi una connexió real entre la formació i el mercat de treball” ha destacat.

JOVES DESOCUPATS
Cal tenir en compte a aquells joves que, sense posseir una alta formació, es troben a la recerca d`ocupació i cal oferir-los la oportunitat de seguir formant-se a més d`un lloc de treball. La Reforma Laboral ja recull algunes mesures com els incentius per contractació de joves desocupats. Jurat ha subratllat que “és essencial seguir aprofundint en aquest punt perquè els joves puguin treballar i formar-al mateix temps”.

JOVES EMPRENEDORS
S`ha de fomentar l`esperit emprenedor entre els joves, com una veritable opció per a dotar-se d`ocupació no només a ells mateixos, sinó a més persones i aconseguir majors nivells de riquesa i benestar en la societat. Al voltant de 400.000 empreses han tancat i hi ha 375.000 autònoms menys des de 2008. Jurat ha manifestat que “les pimes i els autònoms proporcionen el 80% de l`ocupació a Espanya, per això cal veure a les empreses com una oportunitat, tal com fa la recent Reforma Laboral”.

JOVES A ZONES RURALS
En el document es recull la preocupació pels joves que s`han vist obligats a buscar-se la vida a les grans urbs donada la situació en què es troben les zones rurals del nostre país. En aquest sentit, Jurat ha expressat “la necessitat de modernitzar aquest sector perquè és important donar a conèixer les possibilitats d`explotació que podrien resultar atractives a una gran quantitat de persones”.