NNGG valora positivament el compromís del Consell de Menorca amb els joves estudiants

NNGG valora positivament el compromís del Consell de Menorca amb els joves estudiants

Noves Generacions del Partit Popular de Balears expressa la seva satisfacció, a l`haver adquirit el Consell de Menorca el compromís de subvencionar el transport aeri per als joves menorquins que estudien fora de l`illa. Els beneficiaris d`aquesta nova partida pressupostària seran centenars de menorquins que cursen els seus estudis universitaris, de grau mitjà, formació professional lluny de Menorca.

Així mateix, des de la institució insular s`ha informat que la partida per a les beques estudiantils augmentarà de seixanta mil a noranta mil euros anuals. El transport aeri dels estudiants menorquins a Mallorca ia la Península se suma a les ajudes que ja concedeix el Consell d`Eivissa per als estudiants pitiüsos. Per a l`organització juvenil del Partit Popular de Balears les beques de mobilitat són un punt clau per fomentar la igualtat d`oportunitats en l`accés a estudis superiors. NNGG considera que, encara que l`actual reconeixement de la insularitat i el sistema de finançament no són suficients, l`augment de les beques generals i les noves subvencions de mobilitat ajudaran a desenvolupar tot el potencial de la joventut balear.

En paraules d`Andreu Ferrer, president de NNGG de les Balears, “apostem per la igualtat d`oportunitats entre els joves de les Isas, independentment del seu nivell econòmic o el seu lloc de residència, de manera que seguirem treballant per millorar les condicions dels estudiants que pateixen el problema de la doble insularitat a l`hora de completar la seva formació acadèmica “. Per la seva banda el president dels joves del PP de Menorca, Ramon Sintes, ha afirmat que “la concessió d`ajuts al pagament dels bitllets d`avió dels estudiants és una reivindicació històrica dels joves menorquins, tenint en compte que les rutes aèries comercials són el principal mitjà de transport de la nostra comunitat autònoma “. Sintes ha afegit que “tots palpem diàriament les dificultats que passen les famílies per arribar a final de mes, la concessió d`aquests ajuts és un enorme empenta perquè la crisi no s`emporti per davant el futur i les il·lusions dels joves d`aquesta terra”.

L`augment del pressupost per a beques i la instauració de les subvencions al transport aeri de joves van ser unes de les principals promeses electorals del PP en la passada campanya electoral autonòmica, motiu pel qual Noves Generacions acull amb gratitud el compliment d`una de les seves principals com organització juvenil.