No podem acceptar la presència de dictadors en el poder, ja que acceptar-los suposa disculpar les seves accions

No podem acceptar la presència de dictadors en el poder, ja que acceptar-los suposa disculpar les seves accions

Al llarg d`aquest cap de setmana han transcorregut les diferents activitats acadèmiques programades per l`organització balear de Noves Generacions, en la VI Escola d`Estiu, que ha congregat un centenar d`afiliats de la formació juvenil a Menorca.

Durant la jornada de divendres, després de l`acte d`obertura de l`Escola d`Estiu, en què van participar Coia Sugrañes, alcaldessa d`Alaior, Antònia Gener, secretària general del PP de Menorca, Miquel Ramis, secretari general del PP de Balears, Manu Marquès , president insular de Noves Generacions i Beatriz Jurado, presidenta nacional de NG, es van dur a terme les ponències de Educació i Drets Humans. Hi va ser Carlos Iturgáiz, ex president del PP basc i eurodiputat des del 2004.

La conferència d`Educació, que va ser presentada per Alejandro Jurado, secretari general de NG Balears, va ser impartida per Xesús Vázquez, conselleiro d`Educació de la Xunta de Galícia, i per Rafel Àngel Bosch, conseller d`Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, va tractar diversos assumptes com la convivència de més d`una llengua en un únic territori, el model d`educació que es vol per al futur i la història de les lleis educatives que hi ha hagut al llarg del temps en els territoris dels conferenciants, ia Espanya en general. Tant NG com els ponents van concloure la trobada amb la idea que les llengües uneixen i no separen i que, en paraules del conselleiro, “les llengües ajuden a comunicar, com més llengües un més suma, per tant, ha de ser un compromís dels governants de torn promoure que els alumnes tinguin en la seva formació l`oferta lingüística més àmplia possible, per poder desenvolupar en llibertat el seu futur “.

Respecte a la segona ponència, que va ser presentada per Marga Prohens, adjunta a presidència de NG Balears i portaveu adjunta del PP al Parlament, va ser impartida per Andrea Levy, vicesecretària general de Relacions Internacionals de Noves Generacions d`Espanya i vicepresidenta de la Joventut del Partit Popular Europeu, sota el títol “El respecte dels drets humans com a garantia de democràcia i progrés”, va tractar diverses temàtiques com són les revoltes que s`han succeït recentment a Orient Mitjà, el suport hipòcrita de grans Estats a determinades dictadures i la persistència del model d`Estat socialista i autoritari en determinades regions geogràfiques. En paraules de la ponent, “Ni NG en particular ni els joves espanyols en general podem acceptar la presència de dictadors en el poder, ja que acceptar la seva presència suposa disculpar les seves accions”, en clara referència al enderrocat dictador libi, als règims islamistes i als estats socialistes de Cuba i Veneçuela. Levy va concloure que la instauració de règims polítics de tall liberal, que promouen el lliure desenvolupament de les persones i ofereixen amplis marges de llibertats mitjançant els quals els ciutadans puguin aconseguir la seva felicitat, és la fi pel qual tots els joves compromesos amb la política han lluitar.

Finalitzades les ponències de la primera jornada de la VI Escola d`Estiu de NG, els participants van acudir a Maó per realitzar una visita turística nocturna. El dissabte, a part de les ponències sobre branding personal i l`incidència de les xarxes socials en la política, es va parlar sobre terrorisme i es va fer un homenatge a Diego Salvà i Carlos Sáenz de Tejada, guàrdia civils que van morir fa dos anys a Palmanova, i als 78 joves socialistes que van ser assassinats a Oslo.