Noves Generacions anima a Valtonyc a tornar a les aules a aprendre a conviure

Noves Generacions anima a Valtonyc a tornar a les aules a aprendre a conviure

Noves Generacions ha denunciat avui, dimarts, la participació del raper Valtonyc en una xerrada amb alumnes de l`Institut d`Ensenyament Secundari de Santa Margalida, a Mallorca.

L`organització juvenil del Partit Popular considera inadmissible que un centre públic, pagat per tots els contribuents, convidi a les seves classes a una persona condemnada per la Justícia a tres anys i mitj de presó. Noves Generacions ha recordat que els alumnes són menors d`edat i que els pares ni havien estat informats, ni havien autoritzat l`activitat.

Noves Generacions ha animat al raper a tornar a les aules, però no per donar lliçons del que ell entén com a Llibertat d`Expressió, sinó per adquirir els principis de Respecte, Convivència i Harmonia, que han de predominar als centres educatius.

El President Regional de NNGG, Andrés Ferrer, ha denunciat la doble vara de mesurar que té l`esquerra a l`hora d`afrontar casos com el de Valtonyc o l`atac que va sofrir ahir una de les seus del Partit Popular a Catalunya. “La Democràcia comença pel respecte al que pensa de diferent manera. No podem permetre que ningú s`empari en la Llibertat d`expressió per injuriar i calumniar a les nostres institucions, i molt menys a un col•lectiu que tant ha fet per la Llibertat a Espanya, com és el de les víctimes del terrorisme”.

A més, Ferrer ha denunciat que la Consellera de Cultura del Govern, Ruth Mateu, qüestionés la condemna imposada a Valtonyc pels tribunals de Justícia. “En un Estat de Dret, les sentències judicials s`han de respectar sempre, quan ens semblen bé, i quan ens semblen malament”, ha declarat.

Finalment, Noves Generacions ha demanat a la Presidenta del Govern, Francina Armengol, que obri una recerca per esbrinar qui va decidir que es dugués a terme la xerrada amb el condemnat i ha exigit a la cap de l`Executiu que es depurin les responsabilitats oportunes.