Noves Generacions aposta per l`autoocupació i la cultura de l`esforç per combatre l`atur juvenil

Noves Generacions aposta per l`autoocupació i la cultura de l`esforç per combatre l`atur juvenil

La presidenta nacional de Noves Generacions, Beatriz Jurado, ha advocat per l`autoocupació per baixar l`atur entre els joves, que considera que són els que han d`impulsar “el canvi” al país davant l`actual situació econòmica.

La presidenta de l`organització juvenil del PP ha destacat el paper que tenen els joves en la societat i els membres de NNGG, que tenen “una convicció, idees i valors” i que el defensen treballant de forma legítima, no amb pancartes, ni cridant ni insultant”, sinó que “són joves seriosos, responsables i que entenen que dins dels partits poden tenir una veu, una opinió i poden ajudar a transformar la societat”.

Beatriz Jurado ha destacat un dels problemes més importants dels joves a Espanya com és l`atur, que amb un 50 per cent de taxa és “un autèntic malson” que considera “suficient” perquè les organitzacions juvenils reivindiquin “el seu espai”.

Per solucionar el problema, ha advocat per aplicar el pla d`ocupació juvenil que Noves Generacions presentar fa tres anys, quan el PP estava a l`oposició, i que no va comptar amb el suport del PSOE.

El mateix es basa en quatre pilars, el primer d`ells relacionat amb la formació i l`educació perquè consideren “evident” que cal un canvi en l`educació i una llei amb el consens de tots els partits per buscar una estabilitat. Així mateix, creu que és prioritària una reforma de la Formació Professional i adequar-la al mercat de treball.

El segon pilar està dirigida als joves que estan en atur, que van trobar una oportunitat i “el govern del PSOE en els últims vuit anys els ha abocat a que haguessin de perdre aquesta ocupació”.

En aquest sentit, ha assegurat que hi ha “molt a agrair” a la reforma laboral, que aposta pels incentius “reals” per a la contractació dels joves i evita la consecució de contractes temporals.

El tercer pilar és una aposta per l`autoocupació i el caràcter emprenedor dels joves “perquè la situació que viu Espanya i les seves administracions no dóna per seguir creant més funcionaris al país”. Així, ha advocat perquè des de la reforma de l`educació s`aposti pel caràcter emprenedor i s`articulin els ajuts específics per donar suport als projectes dels emprenedors.

Finalment, el que ha denominat “quart pilar” es dirigeix ??als joves de les zones rurals davant el “desinterès i desprestigi” de les zones rurals que hi ha hagut i que ha fet que els joves hagin hagut de sortir dels seus municipis perquè no tenien una oportunitat.

Referent a això, consdiera que no s`ha donat importància a possibles nínxols d`ocupació com agricultura o ramaderia, en què considera que cal apostar per la investigació i establir “condicions respectables” perquè els joves puguin seguir en els seus pobles i desenvolupar els municipis.