Noves Generacions de Balears coneix la seu i les polítiques del Parlament Europeu en una visita institucional a Brussel·les.

Noves Generacions de Balears coneix la seu i les polítiques del Parlament Europeu en una visita institucional a Brussel·les.

Noves Generacions de Balears ha tingut l`oportunitat de visitar a Brussel·les (Bèlgica) una de les seus del Parlament Europeu, institució en la qual resideix la voluntat dels ciutadans de la Unió.

La visita, en què van participar disset membres de l`organització juvenil, es va realitzar a iniciativa d`Antonio López-Istúriz White, secretari general del Partit Popular Europeu i mallorquí d`adopció, que en el seu afany de promocionar les institucions i polítiques europees va oferir aquesta oportunitat a NG. Durant la visita al Parlament Europeu els joves van tenir l`oportunitat de visitar el Parlamentarium, les oficies de treball, les sales de les comissions sectorials i, de forma excepcional, l`hemicicle, on els més de set-cents diputats de la Unió es reuneixen en Ple. Durant tota la visita el grup de Noves Generacions va estar acompanyat per Pablo Arias i Gabriel Mato, eurodiputats espanyols del PP, a més de Maria del Puerto Rodríguez, membre de NG de les Balears que treballa amb López-Istúriz en les institucions europees.

D`altra banda la visita es va estendre a la seu del Partit Popular Europeu (EPP) i al Centre d`Estudis Socials (CES). Durant el recorregut els joves van tenir l`oportunitat de conèixer el funcionament intern del Parlament, les polítiques que es duen a terme mitjançant les directives, especialment de comerç interior, exterior i política econòmica i monetària, i com s`organitza el PP europeu per coordinar els vint-i-set partits de centre-dreta europeus més el de Croàcia, que s`integrarà l`any que ve a la Unió.

La visita, en la qual no va faltar conèixer el centre històric de la capital europea, va tenir el seu colofó ??final en l`esmorzar que es va celebrar ahir amb Rosa Estaràs, eurodiputada del PP de Balears, qui va exposar el seu treball respecte temes sensibles com la insularitat i el tercer sector, i es va exposar a les nostres dubtes i suggeriments.