Noves Generacions de les Illes Balears reivindica el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Noves Generacions de les Illes Balears reivindica el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Noves Generacions del Partit Popular de les Illes Balears s`adhereix a la causa que reivindica avui, 25 de novembre, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Anem a ser clars amb la violència de gènere. Estem farts d`ella. Lluitar fins eradicar-és el nostre objectiu.

Tots hem de posar ganes i ser contundents amb una forma de violència que, en el fons, és un atemptat contra la societat, contra els drets de la persona, contra la vida, la llibertat i , sobretot, contra la dignitat de la dona. Darrere de cada cas de violència de gènere hi ha una biografia-la del dolor d`una dona-i una història: la del fracàs d`un model de societat. Per això la violència de gènere no entén de raça, edat, posició social, cultures, religió o nacionalitat. És un problema universal.

Les xifres hi són i segueixen pesant sobre la consciència de cada un de nosaltres, sobre la nostra tranquilitat moral. Ningú no pot quedar de braços creuats. Qui ho faci ha de saber que no només té un cor de pedra sinó que, a més, està sent un covard perquè mira cap a altre costat quan sap que està patint davant seu una dona pel fet de ser una dona. Mirar a la cara de la violència de gènere suposa no abaixar els ulls davant la mirada de les víctimes. I això cal fer-ho: ja!. Mentre hi hagi víctimes hi haurà violència i això significarà que estem fracassant a lluitar contra ella. Per això cal anar molt més enllà del que s`ha fet fins ara, i nosaltres hem fet coses. Però no estem satisfets. Mai el Partit Popular s`ha negat a donar suport als socialistes en la recerca de solucions a aquesta xacra. Votem a favor de la Llei de Violència del govern socialista, i ho tornaríem a fer encara que ens sembla insuficient.

Per això tenim legitimitat per dir que es necessiten més mitjans materials i personals, més recursos socials, més jutjats de Violència, més efectius dels cossos i forces de seguretat, més coordinació amb les comunitats autònomes, més mitjans si volem que aquesta Llei sigui eficaç i no quedi en paper mullat.

Davant d`aquest escenari els populars diem:

1 .- Que les diferències entre homes i dones no poden generar violència. Formen
part de la riquesa de l`ésser humà. Qui pega i maltracta abusa del seu poder, del poder que dóna ser el que decideix quan i com infringir dolor a la víctima.

2 .- Que l`eradicació de la violència no és només responsabilitat dels dirigents polítics, de les lleis i dels jutjats. Totes les persones tenim l`obligació d`acabar amb les conductes violentes dins de les nostres famílies i del nostre entorn.

3 .- Exigim que el Govern sigui implacable en la lluita contra la violència de gènere i impulsi les mesures necessàries. La resignació del Govern i el seu rebuig a noves mesures és el pitjor missatge que es pot llançar a les víctimes ia la societat. Per això és imprescindible que treballi amb les comunitats autònomes i ajuntaments que són les administracions més properes i els primers a atendre les dones que pateixen violència.

4 .- Exigim a la societat perquè adopti una actitud de tolerància zero amb la violència de gènere. No hi ha excusa, ni motiu, ni justificació per a un acte violent. Les bufetades no tenen mai un per què: són un acte de covardia i indignitat que tan sols mereixen el menyspreu de la societat mitjançant el seu càstig.

5 .- Manifestem que cada víctima no només és una pèrdua irreparable: és una vergonya imperdonable que recau sobre la consciència del conjunt de la societat i dels poders públics.

6 .- La família ha de ser la primera trinxera de la nostra societat en l`eradicació d`aquesta xacra. És la pell quotidiana sobre la qual ha de impregnar el dia a dia d`una educació sensible, infatigable i decidida en pro de la igualtat entre l`home i la dona.

NI UN NIN MÉS VEIENT LA SEVA MARE HUMILIADA!
NI UNA LLÀGRIMA MÉS!
NI UNA DONA MALTRACTADA MÉS!
NI UNA MORT MÉS!
NI UNA MÉS!

A més, NNGG de Balears informa que avui precisament s`ha adherit a la campanya “Yo no te abucheo, sólo quiero un empleo” que Mujeres en Igualdad està duent a terme per tot Espanya.