Noves Generacions de Menorca exigeix celeritat per aprovar quan abans una nova OSP amb Madrid

Noves Generacions de Menorca exigeix celeritat per aprovar quan abans una nova OSP amb Madrid

Després de rebre diferents testimonis de joves menorquins que estudien fora de l’illa, criticam la falta de connectivitat aèria que tenim a Menorca amb la Península, i molt especialment la que uneix Menorca amb Madrid, ja que a partir de dia 1 de gener no hi ha programada cap connexió directa amb avió a causa de la falta de diligència del Ministeri de Foment i la falta de capacitat de reivindicació del conseller de Mobilitat, Marc Pons, i de la presidenta del Consell, Susana Mora.

Després d’una breu Obligació de Servei Públic (OSP) per novembre i desembre, el Ministeri va anunciar que dia 1 de gener hi hauria una nova OSP per dos anys. Però, de moment, aquestes declaracions són només un anunci amb el resultat que a dia d’avui cap companyia s’atreveix a programar vols perquè sembla que la ruta tindrà una OSP i, per tant, s’operarà en exclusiva per la companyia adjudicatària i encara no s’adjudicat el servei.

Es resultat és desastrós i torna a sis anys enrere quan Menorca va estar quatre mesos sense avions directes a Madrid.

Ara, per viatjar a Madrid o venir a Menorca des de la capital d’Espanya s’ha de fer escala a Barcelona o Palma, amb el greuge econòmic que suposa i d’incomoditat i pèrdua de temps que suposa.

Per tant, aprovar una Obligació de Servei Públic a partir de dia 1 de gener no és un capritx, sinó una necessitat de primer ordre.

Exigim que del del Ministeri de Foment es doni una resposta i solució a n’aquest problema que se’ns presenta a Menorca.

No toleram que no puguem connectar amb vol directe amb la capital d’Espanya, on també podem trobar connectivitat a molts altres indrets, nacionals com europeus.

“Gràcies a l’aprovació d’el 75% de descompte de resident per part del govern del PP, podem comprar bitllets econòmics, però és un perjudici fer escales de fins a 5 hores per arribar a la capital” afirma Olga Ximénez, presidenta de NNGG Menorca.

Des de NNGG de Menorca trobem que és un malestar i pèrdua de temps per els joves menorquins. Així com tots els ciutadans de Menorca que han de sortir per feina, motius de salut o viatjar a l’estranger, que el darrer que volen és gastar més del compte i perdre temps.

Per tot això, des de NNGG de Menorca recriminam la nula activitat d’es conseller de Mobilitat d’es Govern Balear, Marc Pons, amb aquest tema així com amb s’esperada OSP amb Madrid que a dia d’avui segueix sense aprovar-se.