Noves Generacions de Toledo i de Palma exigeixen a l’Ajuntament de la capital balear que anul·li el canvi de carrers

Noves Generacions de Toledo i de Palma exigeixen a l’Ajuntament de la capital balear que anul·li el canvi de carrers

Els joves de NNGG de Toledo i ciutat encapçalats pels presidents provincial, Roberto García, i local, Miguel León, han mantingut una reunió telemàtica amb els joves de Nue vas Generacions de Palma liderats per la presidenta de la capital, Lourdes Roca, per a analitzar i compartir impressions sobre la “nova” mesura que ha posat en marxa l’Ajuntament de Palma per a modificar la llista de carrers urbana.

León ha manifestat que la ciutat sent un profund malestar amb l’ordre anunciada per l’ajuntament de Palma , mitjançant la qual se substituiran diversos carrers, entre elles la que es denomina Toledo, qualificada com a franquista ”. Ha exigit a l’alcaldessa de Toledo, Milagros Tolón, que emeti un comunicat institucional immediatament i obligui així al seu col·lega ” de partit que es retracti i rectifiqui. Així mateix, ha recalcat que Toledo és una ciutat lliure, hospitalària i tolerant. Ho hem demostrat durant segles, on la pacífica convivència entre cultures ens ha donat la denominació que posseïm Patrimoni històric de la Humanitat i, per tant, casa comuna de tots.

Per part seva, Roca, ha expressat l’enorme afecte que els palmesans mostren cap als seus compatriotes i amics de Toledo les accions de l’equip de govern de Palma estan lluny de representar la voluntat dels veïns. Volem a Toledo com estic segura que ells a nosaltres. Estem davant una situació caòtica amb un ajuntament a la deriva, sense full de ruta i que ens deixa en evidència ”. En relació a la polèmica suscitada per la modificació dels carrers de Palma, la líder mallorquina recorda que al juliol de 2020 ja es va emportar a ple una proposició amb aquests canvis i va ser rebutjada a més de comptar amb el s vots en contra de l’oposició, l’alcalde es va abstenir. Roca ha demanat respostes que intentin justificar la decisió han contrastat els fets històrics per a documentar-se?, en plena crisi no hi ha millor destí per a 40.000 euros?, què els han fet a vostès els toledans?, finançaran els canvis publicitaris que hauran de dur a terme comerços i hostaleria?

Per a finalitzar, García, ha agraït immensament als companys de Palma el suport i defensa que han fet de Toledo i la seva honorabilitat des que es comuniqués el decret, així com, ha llançat un missatge per al regidor de Palma “les portes de Toledo estan obertes per a tu i els teus socis de govern. Visiteu-nos i us enamorareu de la ciutat imperial com ho fessin els Reis Catòlics, Bécquer o Paco de Lucía , entre altres ”

Finalment, el president provincial, ha afegit que a Espanya li surten molt cars els polítics ignorants i incultes com és el cas dels edils que dictaminen les normes a Palma no són l’únic però , gairebé sempre, coincideixen entre socialistes, comunistes i nacionalistes ; just aquells que oculten els abusos sexuals de menors tutelats a Balears ”. A més, ha anunciat que en els pròxims dies desenvoluparan accions conjuntes amb els companys mallorquins per a reivindicar la dignitat i respecte que Toledo mereix no permetrem una ofensa semblant dels qui pretenen embrutar el nom de la il·lustre ciutat de Toledo”.