Noves Generacions denuncia “l`apartheid lingüístic” d`Armengol a les Illes Balears

Noves Generacions denuncia “l`apartheid lingüístic” d`Armengol a les Illes Balears

Noves Generacions de les Illes Balears ha denunciat el pla d`immersió lingüística que pretén aprovar el Govern del Pacte, que inclou la imposició de censura prèvia als comerços per la seva retolació, exigeix el monolingüisme enfront d`interlocutors d`altres llengües o estableix el requisit de coneixement de català per a dependents de l`àmbit privat.

Aquests i altres 136 punts formen part d`un pla d`immersió que inclou mesures legislatives i coercitives que el Govern té previst aplicar aquest mateix any i fins el 2021. L`organització juvenil del Partit Popular ha volgut ressaltar que “es tracta d`un projecte radicalment antidemocràtic, que envaeix competències privades i atempta directament contra la llibertat individual i econòmica”. Per a Noves Generacions, “l`objectiu d`Armengol hauria de ser el foment de la competitivitat, l`ocupació i les oportunitats, i no la imposició de traves absurdes i barreres sectàries al comerç i l`activitat econòmica”.

Els joves del Partit Popular han recordat que les mesures de regressió de drets “sempre tenen data de caducitat, i aquest pla no serà una excepció”. En la seva opinió, “tan aviat com el Pacti d`esquerres surti per la porta del Consolat, les seves lleis repressives sortiran per la finestra”.