Noves Generacions denuncia l`encariment de la tornada a l`escola amb l`apujada de l`IVA.

Noves Generacions denuncia l`encariment de la tornada a l`escola amb l`apujada de l`IVA.

Aquest any a les famílies de les Illes Balears i les menorquines en concret els costarà una mitjana de 850 euros per fill la tornada a l`escola, un 5,6% més que l`any passat i un 3,65% més que la mitjana espanyola. Tot això segons un estudi publicat per la Federació d`Usuaris i Consumidors Independents.

Des Noves Generacions es vol denunciar aquest encariment del retorn a les aules, en escoles tant públics com concertats, en part a causa de la pujada de l`IVA en dos punts. Tot i que els llibres de text tenen un tipus superreduït, experimenten un creixement del 3,8% respecte l`any anterior, la qual cosa suposa una despesa mitjana de gairebé 200 euros per nen. Això, afegit al material escolar, matrícules, juntament amb roba i calçat, suma el total de 850 euros per nen. Una xifra que posa a les Illes Balears com la sisena comunitat més cara d`Espanya.

És per això que Noves Generacions considera que 850 euros per fill és una quantitat que supera el raonable i denuncia que la pujada de l`IVA juntament amb els carburants siguin els culpables d`aquest increment. El vicepresident de NNGG Illes Balears i president insular de Menorca, Manu Marquès, afirma que “potser no de manera directa però sí indirecta, la pujada de l`IVA representa una despesa addicional per a les famílies que ha de ser denunciat. La pujada de l`IVA no hauria de repercutir en la despesa de les famílies a l`hora d`enviar els seus fills a l`escola “. “L`economia de les famílies no està per tirar coets, i menys com perquè en època de crisi s`incrementi aquesta despesa imprescindible”, conclou Marquès.