Noves Generacions es solidaritza amb la situació de la Banya d`Àfrica

Noves Generacions es solidaritza amb la situació de la Banya d`Àfrica

Des de Noves Generacions del Partit Popular volem sumar-nos a la crida que des de diverses institucions públiques i privades de reconegut prestigi i solvència, com Creu Roja, estan realitzant a la Comunitat Internacional respecte a la situació de fam que es pateix a la Banya d`Àfrica.

En aquest sentit, el Comitè de Direcció de Noves Generacions celebrat avui horabaixa ha decidit comprometre NG amb Creu Roja, en les seves accions d`ajuda a la situació d`emergència que pateix la Banya d`Àfrica. Noves Generacions col.laborarà en la difusió de la campanya de Creu Roja a través de la pàgina web i de les xarxes socials.

La mala situació que es viu en aquests països s`ha vist incrementada a causa de l`escassetat d`aigua que es ve donant en els últims temps. Només a Kenya s`anuncia que 350.000 nens podrien perdre la vida, ja que el 30% d`ells pateix malnutrició aguda. Més de dos morts per cada 10.000 habitants. A Somàlia, a la sequera, hem de sumar la pobresa sistemàtica i el conflicte que assola el país des de fa més de dues dècades, i el difícil accés a moltes zones. Sis morts per cada 10.000 habitants.

No hi ha un minut a perdre. “Cada dia que ens retardem a prestar assistència és, literalment, qüestió de vida o mort”, ha alertat el coordinador d`Afers Humanitaris de l`ONU per a Somàlia.

Des Noves Generacions del Partit Popular denunciem que el Govern menteix quan afirma que “cal mantenir l`esforç i la tensió a favor de l`ajuda al desenvolupament”, quan, d`altra banda, l`ha retallat en més d`un 20% des de 2009. Retalls que suposen un incompliment en el seu compromís en la cooperació internacional per al desenvolupament, que forma part dels Objectius fixats per les Nacions Unides per al 2015.

Els joves no podem, ni volem, quedar indiferents davant aquesta notícia. Els joves hem de jugar un paper fonamental i implicar. Per això, des de Noves Generacions del Partit Popular volem fer una crida, tant a afiliats com simpatitzants, que es solidaritzin amb aquesta causa i aportin, tots, el seu granet d`arena.