Noves Generacions es suma a la Diada Canvivides

Noves Generacions es suma a la Diada Canvivides

Els canviadors, persones que volen un canvi a les Balears des de tots els àmbits i que s`han inscrit al Web www.canviadors.org, pretenen aconseguir en la primera acció que duran a terme el proper dissabte dia 19 de març que més de 1.000 persones es facin donants d`òrgans.

La Diada Canvivides, com s`ha anomenat a la jornada, comptarà amb el suport i la presència unànime de Noves Generacions de les Illes Balears, tindrà lloc al passeig del Born de Palma des de les 10 fins les 14 hores i consisteix en aconseguir el major nombre de donants d`òrgans possible. La iniciativa ha sorgit arran del canvi que Manuela de la Vega, presidenta d`ALCER Balears, va introduir en canviadors.org, pàgina en la qual totes les persones poden manifestar quins canvis són necessaris per a les Illes Balears:

“M`agradaria, per mediació d`aquesta pàgina, sensibilitzar la població de la necessitat de ser donants d`òrgans. Mai sabem en quin lloc ens toqués estar: en el de donar o en el de rebre. Si fos President del Govern, lluitaria per tornar a posar a la nostra comunitat en el lloc n º 1 pel que fa a donació d`òrgans i trasplantaments “va escriure De la Vega en el seu comentari. Aquesta proposta ha estat la més votada de la pàgina, i per aquest motiu s`ha decidit posar en marxa la Diada.

“Hem decidit posar en marxa aquesta jornada, perquè no hi ha res més gran que salvar una vida i perquè podem fer una cosa bona pels altres amb aquest petit gest, que pot ajudar a recuperar la il.lusió i la fe que tant necessitem”, va manifestar el president del PP de Balears, José Ramón Bauzá, en la presentació de la jornada el passat dissabte. “El 18% de possibles donants es perden per la negativa familiar, cal fer-se donant, però a més cal conscienciar a la família que es vol donar els òrgans”, ha explicat Manuela de la Vega.

La Diada Canvivides comptarà amb activitats per a tota la família: actuacions musicals d`artistes reconeguts de les nostres illes, animació infantil i degustació de productes típics de les Illes que aportaran com a col.laboradors Quely, l`empresa d`embotits Subaida, el restaurant Can Amer i els cellers Són Bordills, Macià Batle i J. L. Ferrer.

A més, el RCD Mallorca serà present donant suport a la iniciativa, mitjançant el seu president, Jaume Cladera, el coordinador de l`Àrea Social del Club, Jordi Morey, el president de la Federació de Penyes del RCD Mallorca, Rafael Martorell i un jugador del primer equip per confirmar .

Tant José Ramón Bauzá com la candidata al Consell de Mallorca, Maria Salom, i el candidat a l`Alcaldia de Palma, Mateu Isern, estaran presents a la Diada, informant a la gent sobre la primera “canviacción” i omplint, als quals així ho desitgin, els formularis per obtenir el carnet de donants.

Els canviadors han realitzat un vídeo en què es realitza una crida a participar en la jornada del dia 19, a més d`una crida a la causa: la donació d`òrgans. En el mateix han participat diferents candidats del PP de totes les illes, com Mateu Isern (candidat a Cort), Maria Salom (al Consell de Mallorca), Antònia Vallès (a l`Ajuntament de Sencelles), Marienne Sánchez Jáuregui (a l`Ajuntament de Eivissa), o Santiago Tadeo (candidat al Consell de Menorca), així com joves de Noves Generacions del partit, Manuela de la Vega i el mateix Bauzá.

La iniciativa Canviadors consisteix en una pàgina web que pretén ser una eina social per a tots aquells ciutadans que volen canviar les coses. “El dia a dia dels polítics ens fa anar perdent, a poc a poc, el contacte amb la realitat: tot el dia en reunions, prenent decisions, viatjant etc, i ens oblidem que darrere de cada gran decisió, hi ha milers de petites necessitats individuals, quotidianes i habituals, que són les que realment preocupen i milloren la qualitat de vida de tots els que vivim a Balears “va explicar Bauzá en la presentació de la iniciativa el passat 28 de febrer. Des de llavors, canviadors.org compta amb més de 1.300 persones que s`han sumat a la iniciativa i que han proposat més de 300 canvis.

“Es tracta de deixar fora els cotxes oficials, la comoditat dels despatxos i treballar a peu de carrer, que sigui la gent del carrer què ens expliqui què vol” va afegir Bauzá.