Nuevas Generaciones denuncia que 16.000 joves de les Illes es troben a l’atur per la deixadesa del Govern del PSOE

Nuevas Generaciones denuncia que 16.000 joves de les Illes es troben a l’atur per la deixadesa del Govern del PSOE

El president de NNGG del PP a les Balears, Llorenç Galmés, ha denunciat la deixadesa de l’anterior Govern durant la passada legislatura, “en no haver fet res per inserir als joves al mercat laboral”. Acompanyat pel secretari general de NNGG del PP nacional, Javier Dorado, Galmés ha xifrat en 15.954 els joves de les Illes que es troben en situació d’atur”, la qual cosa els converteix en “els autèntics oblidats de les Illes”.

Així mateix, ha assegurat que les Balears està “a la cua de l’Estat en quant a ocupació juvenil es refereix” i ha recordat que “els joves arriben al 33.6% del total d’aturats a les Illes i que, el 75% dels aturats sense experiència laboral son menors de 25 anys”.

En aquest sentit, Dorado ha confirmat que “des de les darreres eleccions generals de 2008, es destrueixen cada dia 340 ocupacions juvenils, el que suposa un 45% de la joventut insular. Amb aquestes xifres a la ma, ha dit el secretari general, “queda patent la manca d’interès cap als joves” demostrada tant per l’actual govern central com per l’anterior executiu autonòmic, els quals, “tenint la responsabilitat, no van prendre cap mesura per tal d’evitar aquesta situació”.

De banda, Dorado ha assegurat que “Espanya viu una catàstrofe política que te nom i llinatges i que és el Partit Socialista Obrer Espanyol”. Un partit que ha proposat acabar amb l’atur juvenil oferint com a mesura, renovar cada sis mesos un contracte temporal indefinidament, “amb la qual cosa es perpetuarà la precarietat i la temporalitat dins de l’ocupació juvenil”. El secretari general ha reconegut que “el PP veient la situació tan crítica que vivim els joves d’Espanya proposa com a norma el contracte indefinit”.