Pedro Álvarez participa en el Fòrum de Joventut i Reforma de l`Administració celebrat a Sevilla

Pedro Álvarez participa en el Fòrum de Joventut i Reforma de l`Administració celebrat a Sevilla

Noves Generacions va celebrar ahir el seu Fòrum de Polítiques de Joventut i Reforma de l`Administració Pública, on es van reunir els responsables de govern i d`acció política de NG de les diferents comunitats autònomes, amb l`objectiu de definir una postura unificada per a l`elaboració del programa electoral jove de les pròximes eleccions generals.

La presidenta de Noves Generacions del Partit Popular, Beatriz Jurado, va destacar ahir la “clara necessitat d`apostar pel PP”, en les pròximes eleccions generals, perquè “aquestes sigles són sinònim d`una nova forma de fer i d`entendre la política”. Per la dirigent popular, “amb el PP, els joves sí tindrem oportunitats de futur”.

Beatriz Jurado va fer aquestes declaracions després de clausurar el Fòrum sobre la Reforma de l`Administració Pública, organitzat per NG i celebrat a Sevilla, en què han participat també el president del PP andalús, Javier Arenas, i el batle de la capital andalusa i president de l`FEMP, Juan Ignasi Zoido. La dirigent nacional ha manifestat que, entre les conclusions principals assolides a la reunió, destaca “la necessitat de coordinar les polítiques de joventut de les comunitats autònomes, en el marc d`una situació econòmica en què els joves som els grans perjudicats”.

La presidenta nacional ha incidit que “els joves no podem patir més retards en totes aquelles ajudes que ens són vitals”, en referència a la situació que viu aquest col.lectiu actualment amb l`Institut de la Joventut. Jurado ha assenyalat que “aquesta institució, a escassos tres mesos de finalitzar l`any, no ha signat encara cap conveni amb les comunitats autònomes i, a més, anuncia que reduirà les seves ajudes al voltant del 30%”. Per a la dirigent, “és inadmissible aquesta manca d`eficàcia d`un organisme amb la finalitat atorgar subvencions necessàries per als joves”, en una època en què “diàriament 340 nous joves augmenten les llistes de l`atur al nostre país”.

D`altra banda, Beatriz Jurado ha destacat que “NG aposta per una Administració que ajudi a la joventut a dur a terme els seus projectes”, però “a executar-los a Espanya, no que els obligui a sortir del nostre país per complir les seves metes”. Per això, “la reforma de l`Administració Pública, per a una major eficàcia i eficiència de la mateixa, és urgent i necessària”.

El vicesecretari general d`Acció Política i Institucional de Balears, Pedro Álvarez, va aclarir a Sevilla que “a Balears apostem decididament per una joventut que pugui canalitzar les seves inquietuds i demandes de cara al futur mitjançant la democràcia participativa i l`estreta col.laboració amb les institucions, que han vetllar pel futur de la Comunitat, que són els seus joves”.

Álvarez va afegir que “les polítiques transversals de joventut en matèria d`ajuts econòmics, bonificacions fiscals, educació i formació, plans d`ocupació, habitatge, oci saludable i cooperació, entre d`altres, han de seguir aplicant-se, però amb criteris d`austeritat i racionalitat, d`acord amb la situació actual”.

Des del col.lectiu juvenil aposten per “una administració al servei del ciutadà, que deixi de malgastar els recursos públics i on es treballi la base de la cooperació i coordinació entre organismes”, ha assegurat Jurat. “Cal una administració sense duplicitats, que actuï amb transparència i els dirigents tinguin clar que els diners públics és de tots els espanyols”, ha conclòs la presidenta nacional de NNGG.