Prohens: “demanem a Rubalcaba que apliqui les mesures que diu tenir per fomentar l`ocupació juvenil”

Prohens: “demanem a Rubalcaba que apliqui les mesures que diu tenir per fomentar l`ocupació juvenil”

Després de quatre anys sense polítiques d`ocupació juvenil, el PP aposta per les ajudes fiscals als emprenedors i la formació dels joves desocupats. La portaveu adjunta del GPP, Margarita Prohens, adjunta a la Presidència de Noves Generacions de les Illes Balears, lamenta la manca d`iniciatives en aquest sentit de l`anterior Govern.

El PP, a través de la seva portaveu adjunta, Marga Prohens, ha presentat dues Proposicions No de Llei perquè el Parlament balear insti al Govern a presentar un paquet de mesures per fomentar l`ocupació juvenil, com la promoció d`un contracte dual de formació-ocupació, l`impuls de la Formació Professional i l`afavoriment de contractes de pràctiques en les empreses que continguin avantatges fiscals i administratives per als empresaris que contractin joves.

I és que, com ha recordat Prohens, Balears continua estant a la cua de l`Estat quant a ocupació juvenil es refereix, acaparant més d`un 33% del total de desocupats joves i amb un 75% dels aturats sense experiència laboral menors de 25 anys.

A més, en les dues PNL el Partit Popular i Noves Generacions de Balears demanen instar l`Executiu central al desenvolupament d`iniciatives que incentivin la creació d`empreses per part de joves amb una sèrie d`avantatges fiscals i l`agilització dels tràmits burocràtics, així com el finançament dels primers anys de vida dels seus projectes empresarials, l`elaboració d`un programa formatiu per fomentar l`esperit emprenedor a les escoles, en els cicles de FP i en les Universitats, per posar en valor la tasca social que duen terme els empresaris i emprenedors entre la població més jove.

Des del Grup Parlamentari Popular es considera als joves com un dels col.lectius que més pateix les conseqüències de la crisi econòmica. Així ho posen de manifest les xifres referents a l`atur juvenil que en el còmput de l`Estat espanyol arriba el 43,5% en relació a la mitjana europea que és del 20,4%. Espanya lidera el rànquing de països europeus amb major índex de joves en situació d`atur.

Per combatre aquestes xifres, el PP considera necessària una “reforma laboral íntegra que compta amb la màxima voluntat política” ha dit la portaveu adjunta del Grup Popular, i el principal objectiu sigui equilibrar les necessitats econòmiques amb les que exigeix ??el mercat laboral actual. No obstant això, les dades llançats continuen demostrant la ineficàcia de la reforma econòmica desenvolupada pel president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero. Unes mesures inoperants i insuficients a l`hora d`establir polítiques actives d`ocupació per als joves.

Finalment, Marga Prohens ha lamentat que l`anterior Govern del Pacte, liderat per Francesc Antich, no portés a terme cap tipus de mesura per fomentar l`ocupació juvenil, “i es limités, al final de la legislatura, a presentar un parell de mocions copiades de manera literal del programa del Partit Popular “.