NNGG de les Illes Balears proposa que s’ampliï el servei nocturn de tren a tota la xarxa ferroviària

NNGG de les Illes Balears proposa que s’ampliï el servei nocturn de tren a tota la xarxa ferroviària

NNGG de les Illes Balears proposa que el servei de tren nocturn posat en marxa per part del Govern de les Illes Balears, s’ampliï a tota la xarxa ferroviària de l’illa de Mallorca. Així també es donarà servei a tots els pobles de les zones del Nord, Pla i Llevant, a les que deixen sense aquest servei de tren nocturn.

En l’actualitat, el servei de tren nocturn que ha implementat el Govern, únicament dona servei als pobles inclosos en el corredor Inca-Palma. Per tant, només es presta aquest servei a Palma, Marratxí, Consell, Santa Maria, Lloseta i Inca, deixant sense la possibilitat de gaudir d’aquest servei la resta de municipis amb estació: Sineu, Petra, Manacor, Llubí, Muro i Sa Pobla, a més de les diferents destinacions que podrien arribar a enllaçar des d’aquestes estacions.

Consideram que si s’implementa un servei de tren nocturn, aquest ha de poder beneficiar a qualsevol usuari del servei de tren, visqui on visqui i no només han de poder usar aquest servei els del corredor central, de Palma a Inca.

Segons el nostre secretari general, Marc Álvarez, “ens crida l’atenció aquesta mesura discriminatòria, no només per als sis pobles amb estació sinó també per les comarques Nord, Pla i Llevant que se’n podrien beneficiar”. A més, Álvarez afegeix que “aquesta mesura discriminatòria se suma a la negativa del Govern d’augmentar el descompte per a joves, dels 25 als 30 anys, incomplint la llei de Joventut, que ens considera joves fins els trenta anys”.